Gå til indholdBøger / faglitteratur

Syng sammen
Sing together (flere sprog)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, engelsk

Omfang

50, 56 sider

Udgivet

2019

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i anledning af 175-året for oprettelsen af den første højskole i Danmark.


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 21. nov. 2019

3 ud af 11 små pamfletter om højskolernes kendetegn og værdier udgivet i anledning af deres 175 års jubilæum. For folk med interesse for højskolerne og deres værdigrundlag.

Fællessang, livslang læring og det at tage ansvar er emner for nummer 3-5 af en ny serie, "Højskolens 10 bud". De omhandler hvert et tema, der er et element i højskolernes idehistorie. De er alle opbygget af en hovedtekst om temaet skrevet af en forfatter, der indkredser emnet. Den efterfølges af 4 korte kapitler fra praksis af skribenter, der hver har en tilknytning til højskolen i dag, og som fortæller om, hvordan der arbejdes med det konkrete tema i nutidens højskoler. Bogen er trykt tête-beche, så samme tekst kan læses på engelsk, hvis man vender den om og starter fra bogens "bagside".

Man kommer uvilkårligt til at tænke på serien "Tænkepauser", når man ser bøgerne og den planlagte serie på 11 bind. Den har dog ikke samme lethed og overblik over temaet. Både det indledende afsnit og de fire konkrete eksempler fra praksis virker indforståede fra højskoleverdenen, så temaet bliver aldrig rigtig interessant for lægmand. Også layout og forside bevirker, at det er en serie, der ikke vil nå ud over højskolernes egen rampe trods temaernes relevans.

Formen leder tanken hen på serien "100 danmarkshistorier" og serien "Tænkepauser". Udover det indledende bind Strejftog i højskolernes idéhistorieLær af lyst


Bliv dig selv


, er der udkommet 2 bind Lær af lyst og Bliv dig selvFormen leder tanken hen på serien "100 danmarkshistorier" og serien "Tænkepauser". Udover det indledende bind Strejftog i højskolernes idéhistorie, er der udkommet 2 bind og Bliv dig selvFormen leder tanken hen på serien "100 danmarkshistorier" og serien "Tænkepauser". Udover det indledende bind Strejftog i højskolernes idéhistorie, er der udkommet 2 bind Lær af lyst og .


Sang [online]

2020, nr. 1

af

af

Fedja Wierød Borčak

2020, nr. 1Informationer og udgaver

2019

Bog

Dy Plambeck

FFD, 1. udgave

2019

Ebog

Dy Plambeck

FFD, 1. udgave