Bøger / faglitteratur

Synd for begyndere


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Tilbage til Adam og Eva - om det, der altid går galt ; En aftale er en aftale - om pagten ; på vej mod en ny pagt ; Jesus og den radikale forståelse af synd ; Død for vore synders skyld ; Arvesynd og dødssynd ; Synd og sygdom ; Religion som synd ; Synd og tilgivelse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 1. okt. 2018

En bog om den bibelske forståelse af synd i samspil med forfatterens egne erfaringer. Henvender sig til læsere med interesse for teologi.

Forfatter og præst Kristian Bøcker skriver, med henvisning til et tilfældigt møde med en ven foran Aarhus Stadion, om det nutidige mennesket opfattelse af præstegerningen som er påvirket af kristendommens forhold til mennesket som synder. Bøcker indleder med Adam og Evas syndefald som indgangen til livet med smerte, stridigheder, opbrud og hårdt arbejde. For Bøcker er det vigtigt at kende til syndefaldet, forløbet efterfølgende og hvilke konsekvenser det har medført for mennesket. I kapitler som "Tilbage til Adam og Eva - om det, der altid går galt", "Død for vore synders skyld", "Arvesynd og dødssynd" m.fl. indkredser forfatteren temaer der knytter sig til mennesket som synder, bringer det i samspil med egne erfaringer og afslutter bogen med tilgivelsen som kristendommens svar på synd.

En velskrevet og letforståelig bog som åbner for en forståelse af begrebet synd og dets historiske position, set fra det troende menneskes perspektiv. Med henvisninger til moderne litteratur skriver Bøcker, at synd som religiøst begreb er med til at gøre mennesket til et etisk væsen som ikke skylder sig selv sit liv, men Gud og medmennesket. Bogen hører til serien "Bibelselskabets håndbibliotek", som udforsker temaer og begreber i Bibelen.

En anden bog som omhandler mennesket som synder er Martin Luthers teologi.


Kristeligt dagblad

d. 11. okt. 2018

af

af

Steen Skovsgaard

d. 11. okt. 2018


Præsten

Årg. 109, nr. 6 (2019)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 109, nr. 6 (2019)