Bøger / skønlitteratur / roman

Sygelig sødme : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. David vil ikke give slip på Annabelle, selv om hun har giftet sig med Gerald. Han bygger videre på sin drøm, køber det hus de skal bo sammen i, og indleder en sygelig forfølgelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. dec. 2013

Forlaget fortsætter rækken af genudgivelser med denne form for indebrændt psykologisk spænding, der vil tiltale de mange Highsmith læsere, som i den seneste tid er blevet forkælet med flere ajourførte udgaver. De er stadig læseværdige, dog med et let gammeldags anstrøg, som kenderne uden tvivl sætter pris på.

En knugende fortælling om jalousi, der udvikler sig til en sygelig besættelse med drab til følge. Tiden er slut-halvtredserne, og den 30-årige forsker David har gjort alt for at spare penge op til ægteskab med den myge Annabelle. Men i ventetiden gifter hun sig med Gerald. David nægter at se kendsgerningerne i øjnene og køber et lille hus, som han drømmer sig sammen med Annabelle i. Han lever et dobbeltliv, hvor han til hverdag bor på et tarveligt pensionat, men i weekenden rejser med en anden identitet til sit lille hus. Han kontakter ustandseligt Annabelle, og til sidst bliver det hans rival for meget. Et drab sker, og Daves dobbeltliv bliver sværere at opretholde, ikke mindst fordi en kollega samt hans egen stalker, den forelskede Effie blander sig. Skrivestilen er suggestiv, og selv om persontegningen er gammeldags og forekommer lidt naiv, holder man ved fra start til slut.

Tidligere (1961) udgivet under titlen Mr. Kelseys dobbeltliv, som kun 6 biblioteker har. Det er den samme oversættelse, blot sprogligt ajourført.

For Highsmith-fans en spændende tilføjelse. Et knugende, besættende jalousidrama, hvis kvindelige hovedpersoner dog er ualmindeligt naive.