Gå til indholdSy tøj til Barbie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

105 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

1995

Originaludgave

1995


Beskrivelse


Forslag til en komplet garderobe indeholdende hverdagstøj, sportsudstyr og festdragter. Med beskrivelser af materialer, klipning og syning af hver enkelt model, Side 22 og 62: Dukketøj, strikket


Anmeldelser (3)


18. dec. 2018

Selvom Barbie-dukken nu er over 30 år, er hun stadig lige ungdommelig og smuk - og stadig med et stort tøjforbrug. For de fingersnilde og syglade piger er der i denne bog en masse inspirationog talrige modeller at gå i gang med. Modellerne dækker alle tænkelige tøjbehov såvel til hverdag, til sport som til fest. Sværhedsgraden er nævnt ved de enkelte modeller, så man straks ved om dener let, middel eller svær. Der er fine beskrivelser af egnede materialer, klipning og syning af hver enkelt model, ligesom dels tegninger og dels flotte farvefotografier fint supplererbeskrivelserne og giver inspiration til de mange variationsmuligheder hver model også giver. Foruden mønstre til Barbie, er der også nogle mønstre til familiemedlemmerne Ken og Skipper. Det er enmeget flot bog, der giver mange ideer - men nok langt flere end behovet er for modeller til Barbietøj blandt flertallet af lånerne i skolebiblioteket.

Lektørudtalelse

Af

Jette Beider (skole)

18. dec. 2018

I 1988 fyldte verdens mest solgte dukke Barbie 30 år, og nu kommer bog nr. 2 om tøj til mannequindukken. Begge bøger indeholder forslag til en komplet garderobe fra yderst til inderst af smarthverdagstøj og finere festtøj, men de er alligevel ret forskellige. I nærværende bog dominerer festtøjet. Det myldrer med små fikse cocktailkjoler og -dragter samt lange festskrud. Der er også etmindre afsnit med tøj til manden Ken og pigen Skipper. Modellerne imødekommer såvel ønsket om moderigtigt som rimelig klassisk tøj. De er delt op efter 3 sværhedsgrader og præsenteres med en enkel,kortfattet syvejl. samt en skitse. Mønstrene er samlet bagest i bogen. Alle forslagene vises på indbydende farvefotos, der uden tvivl vil sælge varen godt til de mange Barbieentusiaster. Tilsammenligning rummer Jespersens Vi syr og strikker til Mannequindukker mere hverdagstøj og flere strikkede modeller. Trods overlapninger supplerer de 2 bøger hinanden på flere punkter. Om der erbrug for dem begge afgørefterspørgslen. Prisen på det færdigkøbte tøj er i alle tilfælde en anspore for de fingernemme, syvante piger fra ca. 11 år og ikke mindst voksne.

Lektørudtalelse

Af

Vibeke Munch Kofoed

Berlingske tidende


Informationer og udgaver

Bog

1995