Gå til indholdSvømme med hajer : en rejse ind i bankverdenens mørke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

243 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Anmeldelser (3)


17. maj. 2016

En beretning om Londons finanscentrum City og de aktører, der har deres daglige gang der. Bred målgruppe, men især for interesserede i den økonomiske og finansielle verden.

Den hollandske journalist og antropolog har siden 2011 drevet en blog om finansverdenen. Han har interviewet mere end 200 indenfor sektoren både spekulanter, almindelige bankfolk, whistleblowers, revisorer, ledere m.v. På den baggrund går denne bog i dybden med hvad der sker i dette europæiske finanscenter, som med Luyendijks ord bedst beskrives som et passagerfly med brændende motor, uden pilot.

Denne nærmest antropologiske undersøgelse af den engelske globaliserede bankverden er på en gang spændende og uhyggelig. Luyendijk skriver underholdende om de aktører, som bruger al deres tid på at tjene og fokusere på penge, om et økonomisk system, som ikke fungerer og en verden præget af tavshed, pludselige fyringer, og en atmosfære hvor alle er sig selv nærmest.

Flere andre bøger beskæftiger sig med finanssektoren og finanskrisen bl.a. <t>51392752. Andre folks penge<t>. Finanskrisen indefra


beskæftiger sig med samme emneområde som nærværende bog og har også det personlige element medFlere andre bøger beskæftiger sig med finanssektoren og finanskrisen bl.a. <t>51392752. Andre folks penge<t>. Finanskrisen indefra beskæftiger sig med samme emneområde som nærværende bog og har også det personlige element med.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 10. jun. 2016

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 27. maj. 2016


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2016

Bog

2016