Bøger / faglitteratur / øvelser

Svinetræning : rå og effektiv udetræning for alle


Beskrivelse


Råd og vejledning til hvordan man kommer i gang med at dyrke effektiv træning udendørs uden brug af remedier. Med inspiration til øvelser og træningsprogrammer på alle niveauer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. jan. 2014

En bog til dem, der kan tænke sig at prøve et nyt træningskoncept, som ifølge forfatterne er sjovt og stærkt motiverende. En træningsform, som vil kunne anvendes af både mænd, kvinder og børn, og som har til formål at få en stærk, udholdende, pæn og velfungerende krop. Bogen vil også kunne anvendes af trænere i fx løbeklubber.

Bogens 2 forfattere er begge idrætsfysiologer med sportskarrierer bag sig og begge har mange erfaringer med at træne andre. Træningsformen hedder svinetræning, fordi det er svinehård, effektiv træning, fordi man indimellem roder rundt i i jorden og bliver beskidt og glad som en anden gris. Kendetegnende for svinetræning er at den ikke altid er planlagt, den foregår udendørs i naturen og den kræver ingen redskaber andre end dem, man kan finde i naturen. Forfatterne fortæller om, hvordan man træner styrke, koordination, kondi, og hvordan man kan dyrke træningsformen i bl.a. skoven, på stranden og i byen. Der er specielle afsnit med svinetræning for børn og ældre. Hver øvelse forklares i tekst og billeder med angivelse af hvilke muskler, der trænes.

Der er ikke noget om emnet forvejen, men det med at bruge naturen kan man finde beskrevet i Motion i naturen, 2011 og i nogle hæfter fra Danmarks Idrætsforbund.

Jeg kan sagtens forestille mig at svinetræning kan gå hen og blive populært, fordi det er en anderledes og sjov træningsform i forhold til at løbe og være i motionscenter, bl.a. for de mange, som deltager i diverse "mandehørmsløb" og lignende.