Gå til indholdSvend! Hvor har du gjort af mine trusser? : små annoncer gennem 100 år og lidt til


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

183 sider: ill.

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Samling af rubrik- og stillingsannoncer fra Politiken, som giver et humoristisk øjebliksbillede af danskernes liv igennem 130 år


Anmeldelser (4)


29. apr. 2014

Målgruppen er kulturhistorisk interesserede læsere. Måske sjov inspiration til en uhøjtidelig tale, sjov på fx et plejehjem/ældrecenter og lign.

"Handyman, 49, kærlig, huslig, søger feminin, varmblodig, velskabt kvinde med hængebarm til seriøst fast forhold". Sådan lyder en af de håbefulde billetmærke-annoncer fra en kulturhistorisk interessant og sjov samling af rubrikannoncer fra Politiken fra 1884 til nutiden. Det brogede spejlbillede af dansk menneskeliv er samlet af Ole Rasmussen, der skriver til Politikens satirespalte "At tænke sig". Som "Brudstykker af livets roman" skriver OL og citerer Tove Ditlevsens "Glæden ved at læse annoncer". Her er tilbud på desinfektions spyttebakker, bølgebadekar, brevbefugtere, "Cykle-Gamasker", korsetter, hyttesko, OTA-gryn, køleanlæg og busturen til Harzen. Her anbefales skotske havregryn til syge børn. Under overskriften "Længsel og håb" karakteristikker som "skrivegal fiaskodigter", "tryllekunstner", "bitter, indesluttet, hård, intelligent". Og en "buttet marxistpige" søger en "Elske-snakke-lyttefyr". Der er "en rigtig kedelig halvgammel pige/enke", en "dame med dårlige nerver", og kvinden som savner en serenade-sanger, der bl.a. skal være et miks af Freud, Spies og McCloud! Hvad der i øvrigt er med Svend og de trusser vil jeg ikke røbe her.

En sjov samling af reklameslogans finder man fx også her Er gulvet grim og skummel så ring til Hummel af Niels Brügger.

Et relativt mindre antal læsere på de fleste biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

David Jacobsen Turner

d. 27. jul. 2014

Jyllands-posten

Af

Mikkel Andersson

d. 13. maj. 2014

Weekendavisen

Af

Pernille Stensgaard

d. 15. maj. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014