Gå til indholdSvanevinger : erindringsglimt og tanker fra et langt liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

362 sider: ill.

Udgivet

2016

genre/form

erindringerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1918) fortæller i bogens første halvdel om opvæksten som præstedatter i det midtjyske, om besættelsestiden og om at rejse til Afrika i 1950'erne. Anden halvdel indledes med en samling fotos af familie og venner, som efterfølges af en portrætsamtale mellem forfatteren og Michael Svennevig


Anmeldelser (1)


23. dec. 2015

Stine Bitch-Larsen er født i 1918 og hun fortæller her om opvæksten som præstedatter i det midt-jyske, om besættelsestiden og om at rejse til Afrika i 1950'erne. Bogen henvender sig til læsere, der vil læse om, hvordan almindelige mennesker har oplevet tiden omkring 2. verdenskrig, og som måske selv har oplevet den.

Stine fortæller i bogens første halvdel om at vokse op i mellemkrigstiden, hvor hendes far forfølger en drøm om at blive præst, hvilket fører familien både til København og Tyskland, hvor de bor i 2 år. Da faderen bliver præst får han embede i Vind-Vindinge sogne, som ligger syd for Holstebro. Her møder hun et samfund, som er delt mellem folkekirken og valgmenighederne. Bogen anden halvdel indledes med en samling fotos af familie og venner, som efterfølges af portrætsamtale mellem bogens forfatter og Michael Svennevig. De to har mødtes løbende, mens Stine har skrevet denne bog, og i portrættet fortæller Stine, hvordan det er at dykke ned i sin fortid og skrive om alt det, der har formet hendes liv. Bogen udkommer i forbindelse med "Festival om fortællinger & livshistorier 2016". Stine Bitsch-Larsen debuterede som forfatter i 1983.

En fin samling erindringer, som dog nogle steder virker lidt ustrukturerede. Portrætsamtalen i bogens sidste del fungerer rigtig godt, og her får man et tydeligt billede af Stine.

Erindringsgnister


, 2006 af Anders Enevig har nogle af de samme emnerErindringsgnister, 2006 af Anders Enevig har nogle af de samme emner.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun


Informationer og udgaver

Bog

2016