Gå til indholdSvalerne i Kabul : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

125 sider

Udgivet

2009

genre/form

romanOriginaludgave

2009


Beskrivelse


I Afghanistan hersker Taliban. Den moderne kvinde Zunaira dødsdømmes og fængsles. Fangevogteren Atiq forelsker sig i hende og forsøger at forhindre det uundgåelige


Anmeldelser (7)


24. apr. 2009

Denne lille roman er stor i sit emne. Forfatteren skriver om et sønderbombet og talebandomineret Afghanistan omkring årtusindskiftet. Dens rystende emne og uafvendelighed gør den til en læseoplevelse for læsere, der interesserer sig for mellemøsten, religion, ekstremisme og menneskeskildringer.

Yasmina Khadra er pseudonym for den algirisk fødte og fransk bosatte forfatter Mohammed Moulessehoul. Dette er hans tredje roman på dansk. Han beskriver en kærlighedshistorie mellem den moderne kvinde Zunaira, der under talebans styre dødsdømmes og fængsles. Her forelsker fangevogteren Atiq sig i hende og forsøger at forhindre det uundgåelige. I et poetisk og fængslende sprog beskriver Khadra kærligheden i en kultur af burkaer, offentlige henrettelser og angst og giver et facetteret billede af en fremmedartet verden. På forsiden ses en fuldt tilhyllet kvinde på en blå baggrund, mens bagsideteksten tydeliggør handling og fokus.

Khadra har tidligere fået udgivet Attentatet, 2006 og Sirenerne i Bagdad, 2008. Dette er tredje selvstændige bind i trilogien om mellemøsten.

Læsere af Khaled Hosseini og Al Aswany kan stå på her. Første (og sidst oversatte) bind i mellemøsttrilogien fra en af nordafrikas bedste forfattere om en kærlighedshistorie mellem en dødsdømt kvinde og hendes fangevogter i et talebanstyret Afghanistan. Samme sprog og emnekreds som forfatterens to øvrige oversatte bind. Tankevækkende og læsværdig. Stor i emne og udsyn, lille i omfang.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 23. jun. 2009

Politiken

Af

May Schack

d. 6. maj. 2009

Information

Af

Helle Juhl Lassen

d. 17. jun. 2009

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 20. maj. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Dorte Remar

d. 16. maj. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Dorte Remar

2009-06-06


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Ebog

2011

Punktskrift

2011

Bog

2009