Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Svært barn har mange navne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

313 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Camilla Louise Johnsons (f. 1975) personlige beretning om sin opvækst, der præges af religiøsitet, bl.a. om hvordan hun som fireårig kommer i pleje hos en stærk religiøs familie, som ung går ind i Faderhuset, og om hvordan hun til sidst bryder med sin religiøse baggrund


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Sanne Caft

d. 16. okt. 2015

Personlig beretning om en opvækst præget af stærk religiøsitet. Bogen tager os med bag facaden på Faderhuset i denne hjertegribende historie om svigt og magt. For dem, der kan lide "Virkelighedens Verden" og stærke biografier.

Bogen beskriver en opvækst og liv i en religiøs sekt. Her Faderhuset, kendt fra balladen omkring Ungdomshuset i København. Forfatteren vokser op i pleje i et stærkt religiøst frikirkemiljø med en psykisk syg mor. Hun misbruges af en plejebror og ender efter en rodløs teenageperiode i ledelsesgruppen af Faderhuset. I et dramatisk opgør, bryder hun med sin religiøse baggrund og lever nu af at holde foredrag om hjernevask, magt og frihed. Forsiden minder om Jens Blendstrups Gud taler udmed håndskrevet titel og et letgenkendeligt motiv - her en alvorsfuld lille pige.

Svigt, overgreb og hjernevask er ikke muntre emner, og det er denne selvbiografiske historie heller ikke, men forfatteren formår at give et godt indblik i livet i et kristent frikirkeligt miljø. Godt formidlende for- og bagside. En meget personlig, meget inderlig og sine steder grænseoverskridende fortælling.

Bogen kan sammenlignes med Ondskabaf Sophia Evensen, Ruth Evensens biologiske datter.


Weekendavisen

d. 16. okt. 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 16. okt. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Camilla Louise Johnson

Gyldendal, 1. udgave

2015

Bog

Camilla Louise Johnson

Gyldendals Bogklubber

2016

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Gyldendal Lyd

2015

E-bog

Camilla Louise Johnson

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2016

Lydbog (online)

indlæser: Camilla Johnson

Nota

2015

Lydbog (online)

Camilla Louise Johnson

Gyldendal