Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Susette Holten født Skovgaard : den glemte søster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
223 sider: ill. i farver ; 26×26 cm
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
udstillingskataloger, biografier

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillinger på Skovgaard museet og Vejen Kunstmuseum.

Om maleren og keramikeren Susette Holtens (1863-1937) liv, dels som medlem af den kendte Skovgaard-familie, dels som selvstændigt skabende kunstner. Om hendes malerier, keramik, dekorative værker, og om hendes deltagelse i datidens kunstnermiljøer. Med genoptryk af hendes egne artikler om Skovgaard-familien.

Indhold

  • Dryaden i Skovgaard-slægten - det maleriske værk / Anne-Mette Villumsen

  • Pionergenerationen / Marie Laulund

  • Født Skovgaard / Tove Holdgaard Bendtsen

  • Aspekter af et dekorativt talent / Teresa Nielsen

  • Keramikken / Teresa Nielsen

  • Uddrag fra "Små kapitler af et langt liv" / Elise Konstantin-Hansen

  • Artikler fra Berlingske Søndag / Susette Holten

  • Biografi / af Kathrine Svanum Andersen & Hanne Ege


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 25. apr. 2013

En præsentabel bog for læsere med interesse for dansk kunst.

Som kunstner er Susette Holten (1863-1937) i dag primært kendt for sine keramiske værker. Hun var blandt pionererne i den tidlige danske skulpturelle kunstnerkeramik, og arbejdede bl.a. sammen med Thorvald Bindesbøll. Men ellers huskes hun mest som lillesøsteren i den berømte Skovgaard-familie, med faderen, guldaldermaleren P.C. Skovgaard og brødrene Joakim og Niels. Men nu bringer denne smukke og veltilrettelagte bog, der udgives i forbindelse med en udstilling der vises i Viborg og Vejen, den noget oversete lillesøster i centrum, og viser spændvidden i hendes kunstneriske virke. Det sker med artikler om hendes malerier, keramik og dekorative værker og om hendes aktive virke i datidens kunstnermiljøer. Der er også genoptryk af hendes egne levende fortalte artikler om livet i Skovgaard-familien. Gennemillustreret med gode gengivelser af hendes værker og med en del samtidige fotografier.

Lars Aabo bringer i Jomfru i fugleham, 2007, en anden fra pionergenerationen fra 1880'erne af kvindelige danske kunstnere frem i lyset, nemlig Elise Konstantin-Hansen, der som Susette Holten var født ind i et kunstnermiljø.

En smuk kunstbog, der kommer fint rundt om maleren og keramikeren Susette Holtens liv som del af den berømte Skovgaard-kunstnerfamilie, og om hendes virke som selvstændigt skabende kunstner.


Berlingske tidende

d. 30. juli 2013

af

af

Eva Pohl

d. 30. juli 2013