Gå til indholdSusan Sontag : det komplette Rolling Stone-interview


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

191 sider

Udgivet

2014

genre/form

interviewsOriginaludgave

2014


Beskrivelse


af Jonathan Cott.

Samtale fra 1978 med den amerikanske kritiker og forfatter Susan Sontag (1933-2004) om hendes egne skrifter, men også mere generelt om litteratur, kultur, filosofi, politik og meget andet


Anmeldelser (3)


19. aug. 2014

Jonathan Cotts berømte Rolling Stone-interview med Susan Sontag kommer her i sin fulde længde, baseret på 12 timers samtale i 1978. Det vil glæde eftertænksomme fagfolk, studerende og entusiaster inden for bl.a. filosofi, politik, kulturteori, fotografi, litteraturvidenskab og kønsforskning.

Susan Sontag (1933-2004) var forfatter, kulturkritiker og samfundsdebattør og havde en kolossal indflydelse på debat og åndsliv i den vestlige verden. I 1978 gav hun et langt interview til den anerkendte journalist Jonathan Cott, der fik bragt en del af det i Rolling Stone Magazine. Nu udkommer det i sin fulde længde i bogform på dansk. Det er ikke nem læsning, for teksten er i ét langt forløb uden overskrifter eller inddeling i kapitler. Og det er komplekse problemstillinger, lige fra fotografiets æstetik, over kønsteori og sygdom i det moderne samfund til lingvistik, litteratur og kulturkritik. Men det er også fascinerende læsning, fordi det ikke bare er spørgsmål og svar, men en rigtig samtale, og fordi man bliver imponeret over Susan Sontags store integritet. Hun hopper aldrig bare på en trend men forholder sig reflekteret til alting, også selv om hun får hug for sin holdning.

Jeg kan ikke komme i tanker om andre interviews, der matcher dette, men jeg vil anbefale bogen til læsere af Sontags faglitterære udgivelser, fx essaysamlingen At betragte andres lidelser, 2003.

Imponerende og fascinerende interview med forfatteren Susan Sontag. Væsentlig udgivelse, mest for fagfolk.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 13. sep. 2014

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 12. sep. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014