Gå til indholdBøger / faglitteratur / bagebøger

Surdej : lær håndværket


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

183 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Ophav

Kenny Jakobsson(forfatter)

Jesper Groftved(oversætter)

Stefan Wettainen(illustrator)
Genre og formbagebøger, opskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En selvlært surdejsbager med eget mikrobageri i baghaven forklarer ret simpelt, hvordan du selv kommer igang med surdej og bagning. Nybegyndere kan stige på her


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jul. 2022

af

af

Laura Winding

d. 15. jul. 2022

En selvlært surdejsbager med eget mikrobageri i baghaven forklarer ret simpelt, hvordan du selv kommer igang med surdej og bagning. Nybegyndere kan stige på her.

Bogen består af 3 kapitler - i det første forklarer Kenny Jakobsson hvad en surdej er, og hvordan du starter din egen. Udover beholder til din surdej, får du brug for køkkenvægt, støbejernsgryde og hævekurv. Hernæst introduceres du til "baker's percentage" - formlen som alle surdejsbrød tager udgangspunkt i, og endelig et bageskema med tider for hvornår surdejen skal fodres, dejen blandes, foldes, formes og lægges i hævekurv. I kapitel 2 lærer du at forstå hæve- og fodringsprocessen, hvordan surdejen påvirker brødets smag, og hvordan du opbevarer den. Du lærer ligeledes om hydrering, autolyse, gluten/proteinindhold i mel, hævetid og temperatur, samt hvorfor foldning og snitning af dejen er vigtig - og endelig selve bagningen. Bogens sidste kapitel er opskrifter på basisbrød og boller, foccacia, knækbrød, pizza mv. Ingen opskrifter med overskudssurdej. Du kan hente yderligere hjælp på KJs Youtube-kanal.

Bogen er meget let tilgængelig med en frisk tone og flotte fotos. Spændende at lære, hvordan du med "baker's percentage" kan udvikle dine egne opskrifter.

Mange surdejsentusiaster er startet her: Det gode brødSødt med surdej


, men er du allerede klar til næste skridt, så kan du prøve kræfter med sødt bagværk med surdej: Sødt med surdejMange surdejsentusiaster er startet her: Det gode brød, men er du allerede klar til næste skridt, så kan du prøve kræfter med sødt bagværk med surdej: .Informationer og udgaver

2022

Bog

Illustrator: Stefan Wettainen

Politiken, 1. udgave

2022

E-bog

Illustrator: Stefan Wettainen

Politiken, 1. e-bogsudgave