Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Superstakkel!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

137 sider

Udgivet

2012

Ophav

Gideon Samson(forfatter)

Birthe Lundsgaard(oversætter)
Genre og formroman, dagbøger
Målgruppe

til børn

Originaludgave

2009


Beskrivelse


12-årige Belle er alvorligt syg og træt af alle der synes, hun er en superstakkel. Hun er træt af hendes mor og far er skilt og ikke taler sammen, og hun er træt af veninderne. Heldigvis har hun sit skrivehæfte, hvor hun skriver historier, som folk kan læse, når hun er død


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 23. mar. 2012

Ungdomsbog om en 12-årig dødssyg pige, relationer mellem mennesker og liv og død. For pigemålgruppen mellem 11-15 år.

Forfatteren er hollandsk, født i 1985 og har foruden denne ungdomsbog fire bøger bag sig, og har vundet litterære priser i Holland. Det er en velskrevet ungdomsbog med en alvorlig historie. 12-årige Belle er sengeliggende hele bogen igennem. Hun er alvorligt syg og på hospitalet. Som læsere ved vi ikke, hvad hun fejler, men man har en stærk mistanke. Belle er træt af lægerne, sygeplejerskerne og alle de der synes, hun er en superstakkel. Hun er træt af, at hendes mor og far er skilt og ikke taler sammen, hun er træt af sine veninder, og hun er træt af at kaste op. Heldigvis har hun verdens bedste bedstefar og bedstemor. Og hun har sit skrivehæfte, hvor hun skriver historier, som folk kan læse, når hun er død. Historien er skrevet fra Belles perspektiv. Hun bruger kynisme og en barsk tone, i en stor del af fortællingen. Stilen er meget direkte med korte sætninger og meget dialog. Temaerne er relationer mellem mennesker, skilsmisseforældre, generationer, veninder og medlidenhed, og sygdom, død og frygten for at dø. Bogen har en meget åben slutning - det kan gå begge veje.

Der er mange romaner om at være syg, men ingen lige med denne vinkel. Den der kommer tættest på er en ældre roman, med lidt samme stemning Et anderledes liv, 1998.

Ungdomsroman med en barsk historie om en dødssyg pige, hvor humor og alvor fletter sig sammen.


Jyllands-posten

d. 21. jun. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 21. jun. 2012


Weekendavisen

d. 27. apr. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 27. apr. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Gideon Samson

Turbine, 1. udgave

2013

Ebog

Gideon Samson

Turbine, Ebogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Mikkel Hansen

Nota