Bøger / skønlitteratur / roman

Sune, fyrstesøn og oprører


Beskrivelse


Sune, søn af den danske sagnhelt Palnatoke, kommer efter ønske i Kong Harald Blåtands varetægt. Her bliver han en vigtig brik i kronprinsen Svend Tveskægs stræben efter kongemagten, og i danernes og abroditternes krig mod det tyske kejserrige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Lars Larsen

d. 1. juni 2015

Roman fra vikingetiden om Palnatokes søn Sune, der vender sin familie ryggen og beder om kong Haralds beskyttelse. Til historisk interesserede fra 14 år og voksne.

Kong Harald tager Sune i sin varetægt i forventning om at han kan få nytte af drengen, og indtil da sender han ham til det fjerntliggende Bjerge Herred på Østfyn. Her går Sune sine egne veje og forsøger sammen med en gruppe jævnaldrende at oprette en skole for både frie og trælle. Siden bliver han en brik i kronprinsen Svend Tveskæg stræben efter kongemagten, men allervigtigst er han på Dannevirke ved afslutningen af danernes og abroditternes krig mod det tyske kejserrige. En jeg-fortælling med Sune som historiefortælleren. Han er ung, frisk og har et vindende væsen. Sproget er nutidigt og beretningen inddelt i korte kapitler.

Den dramatiske skildring er frit vævet med den officielle danmarkshistorie som baggrund, og den spændende fortælling er skrevet med nutidig efterrationalisering.

Forfatteren har tidligere skrevet trilogien Den falske købmandNanna - danernes gesandtDanevirkeslaget, Nanna - danernes gesandt og Danevirkeslaget. En nutidig pendant til Carit EtlarForfatteren har tidligere skrevet trilogien Den falske købmand, og Danevirkeslaget. En nutidig pendant til Carit EtlarForfatteren har tidligere skrevet trilogien Den falske købmand, Nanna - danernes gesandt og . En nutidig pendant til Carit Etlar.