Gå til indholdSund skepsis og sund fornuft : danske læger sætter spørgsmålstegn

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 39 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

173 sider

Udgivet

2010

Bidrag

Lasse Skovgaard (redaktør),

Henrik Isager m. fl. (bidrag)


Beskrivelse


En række danske lægers syn på nogle af den konventionelle sundhedsoplysnings fasttømrede "sandheder"


Indhold


Indhold: Hvorfor kan man ikke få klar besked? - Årsager til forvirring i sundhedsoplysningen (Henrik Isager: Sundhed og menneskesyn. Hanne Steinicke: Sundhed og videnskabelige metoder. Kurt Lindekilde: Sundhed og økonomiske interesser. Irene Hage: Sundhed og medier)

Udvalgte emner (Birgit Aalborg Funch: P-piller. Elsebeth Lægaard: Kunstige sødemidler. Uffe Ravnskov: Statiner - kolesterolsænkende midler. Carsten Vagn-Hansen: Mikrobølger. Henrik Westergaard: GMO. Per Bennicke: Mælk. Eddie Jalving: Vaccination. Bruce Philip Kyle: Amalgam. Claus Hancke: Antibiotika. Allan Fjelstrup: Kalorier. Niels Hertz: Kosttilskud)

Visioner for en sundere fremtid (Palle Gad: Sundhed på tværs af faggrænser. Charlotte Bech: Lægevidenskab i et nyt perspektiv. Lasse Skovgaard: Opsamling)


Anmeldelser (2)


16. mar. 2010

Bogen henvender sig til mennesker, som mener, at der skal tænkes i mere holistiske baner i det danske sundhedsvæsen

.

Skovgaard er bl.a. cand.pæd. med speciale i sundhedspædagogik og -psykologi, desuden formand for Kompetenceforum for Brobygning i Sundhedsarbejde. De øvrige forfattere er alle læger med forskellige specialer. Bogen har 3 dele, hvor 1. del handler om retninger inden for naturvidenskabelige videnskabsmetoder, fusk med forskningsresultater, når det gælder ny medicin og mediernes ringe bevågenhed på den ukonventionelle behandling. 2. del handler om 12 behandlingsformer, som forfatterne mener, er for usikre eller direkte skadelige, det kan være statiner, amalgam, p-piller, altså emner, der jævnligt bliver stillet spørgsmålstegn ved. Sidste del er visioner for et sundhedsvæsen, der arbejder både holistisk og konventionelt. Sidst er der register. Bogen er velskrevet, og har trods de mange forfattere en jævn rytme

.

Det er 2. udgave af Sund skepsis : danske læger sætter spørgsmålstegn, 2006. Artiklerne i 2. del om enkelte emner er de samme som i 1. udgave, og jeg har ikke fundet tekstændringer her, men det 1. og det 3. afsnit er helt nye, og de tilføjer bogen et bedre overblik end 1. udgave gjorde, hvorfor 1. udgave bør udskiftes

.

En velargumenteret debatbog, 1. udgaven har været meget brugt hos os, denne bliver det sikkert også

.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen

Sygeplejersken

Af

Bodil G. Lissau

Årg. 110, nr. 15 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Titel

Sund skepsis og sund fornuft : danske læger sætter spørgsmålstegn

Bidrag

Lasse Skovgaard


(redaktør)
Henrik Isager m. fl.


(bidrag)

Udgiver

Hovedland

Udgivelsesår

2010

DK5

61.3

Originaludgivelse

Tidligere udgave med titel: Sund skepsis. 2006. ISBN: 87-7739-856-4

Længde

173 sider

ISBN

9788770701655

Opstilling i folkebiblioteker

61.3, Sund

Udgave

Udvidet og redigeret udgave