Bøger / faglitteratur / øvelser

Sund ryg : færre smerter, trygt og nemt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
243 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
øvelser

Indhold

Smertelindring ; Sundhedshjulet ; Viden ; Aktivitet ; Søvn ; Arbejde ; Holdning ; Bevægelighed ; Styrke ; Udvidet træningsprogram ; Bækken og ryg i graviditeten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. dec. 2016

To bøger om smertelindring og forebyggelse af henholdsvis nakke- og rygsmerter. Selvbehandling for de smerteplagede.

Forfatterne forklarer hyppige årsager til nakke- og rygsmerter, og gennemgår deres sundhedshjul med fysisk og livsstilsbetingede faktorer, der har indflydelse på smerterne. De opfordrer læseren til en selvtest, så man kan se hvor man skal sætte ind og siden måle sin fremgang. Begge bøger har råd om, og træningsprogrammer til smertelindring ved akutte smerter, og trænings- og afspændingsprogrammer, der forebygger ryg- og nakkeproblemer, vekslende med teoretiske afsnit om de faktorer, der har indflydelse på ryg- og nakkeproblemer. Forfatterne er fysioterapeuter.

Bøgerne præsenterer et helhedssyn på nakke- og rygproblemer, som omfatter hverdagslivet med arbejde, søvn, aktiviteter, kost og livsstil. De har gode og fint illustrerede træningsprogrammer, som omfatter selv-massage og fysiske øvelser med og uden hjælpemidler, og gode råd om hvordan man kan minimere risikoen for smerter ved fx valg af madras, arbejdsstilling og påklædning. Nogle af de teoretiske afsnit kan forekomme meget snakkende. Indbydende layout i solid hardcover indpakning.

RyghåndbogenAkut rygtræning har også råd om ryg- og nakkeproblemer, og anvisninger på, hvordan man passer bedst på sin ryg. Akut rygtræning har et selvhjælpsprogram for ryg, nakke og skuldre, samt øvelser til forebyggelse af smerterRyghåndbogen har også råd om ryg- og nakkeproblemer, og anvisninger på, hvordan man passer bedst på sin ryg. har et selvhjælpsprogram for ryg, nakke og skuldre, samt øvelser til forebyggelse af smerter.