Bøger / faglitteratur


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den argentinske forfatter og journalist Martín Caparrós skildrer gennem reportager, interviews og personlige betragtninger sultens fysiologiske og psykiske følger i sultlande som: Afrika (Niger), Indien, Bangladesh, Argentina, Sydsudan, Madagascar og USA. Desuden beskrivelse af indflydelsen fra religion og ideologier samt den globale ulighed generelt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 20. apr. 2016

Journalitisk dokumentar som sætter ansigt, følelser og mennesker bag tal og begreber om sult. For samfunds- og historieinteresserede.

Den argentinske forfatter og journalist har brugt fire år til at rejse verden rundt for at interviewe nogle af de 1,4 mia. mennesker der sulter og de som arbejder med sult, fx Læger uden Grænser. Formålet er at få noget at vide om familieforhold, hvordan de prøver at overleve mm. Forfatteren har været i de store sultlande: Afrika (Niger), Indien, Bangladesh, Argentina, Sydsudan, Madagascar og Chicago. Baggrundsmateriale beskriver sultens fysiologiske og psykiske følger, indflydelsen fra religion og ideologier samt den globale ulighed generelt, også historisk set.

Bogen er skrevet journalistisk i form af reportager, interviews samt forfatterens personlige betragtninger og forsøg på at forstå, hvordan det må være for de mennesker som lider under sult. Analysemetoden minder meget om en anden latinamerikansk forfatter, Eduardo Galeano, og forfatteren opfatter, ligesom ham, sultproblemet som en aflægger af den vestlige verdens opretholdelse af uligheden i verden globalt og også internt i de vestlige lande. Bogen er let forståelig og hovedsagelig i en nøgtern stil, trods det deprimerende emne.

En hel bog om sult er ikke set i nyere tid.


Kristeligt dagblad

d. 8. juni 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. juni 2016