Gå til indholdSulpicia : en romersk digter : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, latin

Længde

119 sider

Udgivet

2016

genre/form

digteOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Digte. Kærlighedselegier tilskrevet til Sulpicia, den eneste romerske kvindelige digter fra klassisk tid, der er bevaret hele digte af. Med tilhørende kommentarer til læsning og tolkning af digtene


Anmeldelser (7)


28. sep. 2016

Kvinden som maskeret manipulator? Digte fra antikkens Rom om ulykkelig kærlighed taler direkte til den moderne læser af poesi.

Romerske kærlighedselegier i to dele fra 1. årh. f.kr om kvinden Sulpicia og hendes ulykkelige kærlighed til manden, Cerinthus. Sulpicia optræder både i rollen som udnyttet offer og i rollen som manipulator: "Er du bekymret, Cerinthus? Feberen brænder din sarte / kærestes udpinte krop". Harald Voetmann står for oversættelsen samt forord og kommentarer. Voetmann forklarer, at forskningen hidtil har tilskrevet digtets to dele to forskellige forfattere, hhv. Sulpicia og en mand (digteren Tibul). Voetmann anser det dog for sandsynligt, at begge dele er skrevet af Sulpicia, der bevidst skifter stemme undervejs for at omgås tidens dogmer.

Giver et spændende indblik i en tid, som kønspolitisk er vidt forskellig fra det 21. årh. og dog alligevel så ens. Voetmanns intro og kommentarer er oplysende læsning, der bl.a. giver et godt indblik i kærlighedselegiens genrekonventioner.

De to mandlige digtere, Tibul og Properts, skrev også kærlighedselegier og regnes for mestrene indenfor genren, se Kærligheden og Freden


De to mandlige digtere, Tibul og Properts, skrev også kærlighedselegier og regnes for mestrene indenfor genren, se Kærligheden og Freden.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen

Atlas [online]

Af

Joachim Lumbye

2016-10-06

Kristeligt dagblad

Af

Martin Gregersen

d. 7. okt. 2016

Politiken

Af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 14. okt. 2016

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 14. okt. 2016

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 10. dec. 2016

Logos

Af

Jeppe Beier Berndsen

2017, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016