Gå til indholdSudden death


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

437 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2015


Anmeldelser (4)


16. dec. 2015

Er doping udelukkende et problem i udholdenhedssportsgrenene? Sammen med sin bror, der er hjertespecialist, leverer den kendte norske krimiforfatter her en historie om doping i international fodbold, som vil tale til hendes faste læsere mere end til fodboldinteresserede.

Sara Zuckerman er hjertespecialist. Vi mødte hende første gang i Flimmer


, der var den første bog den kendte norske krimiforfatter, Anne Holt, skrev sammen med sin bror, Even. Her oplever hun sin første fodboldkamp sammen med sin nye kæreste, Johannes, der er træner/sportschef i en Premier League klub, og Sara redder her en ung spiller, der får et hjertestop. Den oplevelse fører til, at hun sammen med sin kollega, Ola Farmen, som også var hendes makker i første bog i serien, kommer på sport af en dopingskandale. Som altid med Holt er plottet sammenhængende, og det er beskrivelsen af det og personernes privatliv, der bærer handlingen. Even tilføjer lægefaglig autencitetSara Zuckerman er hjertespecialist. Vi mødte hende første gang i Flimmer, der var den første bog den kendte norske krimiforfatter, Anne Holt, skrev sammen med sin bror, Even. Her oplever hun sin første fodboldkamp sammen med sin nye kæreste, Johannes, der er træner/sportschef i en Premier League klub, og Sara redder her en ung spiller, der får et hjertestop. Den oplevelse fører til, at hun sammen med sin kollega, Ola Farmen, som også var hendes makker i første bog i serien, kommer på sport af en dopingskandale. Som altid med Holt er plottet sammenhængende, og det er beskrivelsen af det og personernes privatliv, der bærer handlingen. Even tilføjer lægefaglig autencitet.

Bogen er på niveau med forfatterens tidligere. Den er som disse relativt ublodig og velkomponeret. De medicinske forklaringer bliver ind i mellem for lange, men det vil næppe afskrække Holts faste publikum.

En anden krimi om fatale konsekvenser i topsport er Udbryderne


, som er koncentreret om misbrug under Tour de FranceEn anden krimi om fatale konsekvenser i topsport er Udbryderne, som er koncentreret om misbrug under Tour de France.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Politiken

Af

Anne Bech-Danielsen

d. 10. jan. 2016

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 9. jan. 2016

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Post

2016-01-20


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2015

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2015