Bøger / faglitteratur / essays

Sub rosa: Mikkel Thykier : collage : korrespondance


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En samling abstraktioner om forholdet mellem litteraturen og virkeligheden med brevskrivning og venskab som eksempler samt diskussion af forholdet mellem værk, forfatter, litteratur, liv og død.

Indhold

  • Sub rosa

  • I profil

  • Berøringspunkter

  • Med ryggen til

  • Korrespondancens smil

  • Du lille verden

  • Efterglød


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Anny Skov Madsen

d. 28. okt. 2013

Den smalle samling af litterære tekster, citater og breve, der undersøger forholdet mellem virkelighed og litteratur, nærmer sig det avantgardistiske og vil primært henvende sig til de litterære debatmiljøer på universitetet.

Bogens titel Sub rosa betyder under rosen og er et latinsk udtryk, som betyder at noget er sagt i fortrolighed. Bogen er delt i to halvdele. Den ene halvdel hedder Collage og den anden halvdel, der læses modsat, hedder Korrespondance. I Korrespondance er der en række breve og uddrag af breve med forfatteren som afsender, modtagerne er ukendte. Brevene udtrykker både intimitet, indtryk fra rejser og refleksioner over kunst og verden. Brevene bliver til erfaringer. Collage er fragmenterede tekster i form af noter, essays og referencer til litterater som Maurice Blanchot, Georges Bataille og Per Højholt. Der diskuteres venskab, brevskrivning og forholdet mellem værk, forfatter, litteratur, liv og død. Forfatteren er f. i 1977 og har modtaget flere priser for sit forfatterskab.

Samlingen skal ses i sammenhæng med forfatterens øvrige udgivelser som Entré og Refleksioner i guld og bly, hvor han undersøger litteraturens udvikling og bevægelser.

Værket er en samling af Mikkel Thykiers abstraktioner om forholdet mellem litteraturen og virkeligheden med brevskrivning og venskab som eksempler. Det er en aktuel og relevant diskussion, men teksterne er svære at læse og forudsætter indsigt i mere teoretiske litterære debatter.