Gå til indholdBøger / faglitteratur

Styrk barnets tilknytning : rødder og vinger til adoptiv- og plejebørn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

333 sider

Udgivet

2010

Ophav

Kim S. Golding(forfatter)

Andreas Bonnevie(oversætter)
Sværhedsgrad

for plejeforældre, for adoptivforældre


Beskrivelse


Vejledning i, hvordan man kan hjælpe børn, der har oplevet svigt tidligt i deres barndom og derfor ofte livet igennem vil have problemer med at knytte sig rigtigt til andre. Teorierne og den praktiske vejledning illustreres med cases


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 13. aug. 2010

Bogen henvender sig til pleje- og adoptivforældre samt folk, der arbejder professionelt med børn socialt, pædagogisk og sundhedsmæssigt. Også for undervisere og studerende på det pædagogiske og sundhedsfaglige område.

Bogen er en vejledning i, hvordan man kan prøve at tackle børn, der har oplevet svigt tidligt i deres barndom og derfor ofte livet igennem har problemer med at knytte sig rigtigt til andre. Teorierne og den praktiske vejledning illustreres fint med 4 cases: 4 børn der kommer til deres nye forældre i en alder af 3-6 år, og som alle har problemer med tilknytning. Gennem de 4 børn viser forfatteren forskellige måder at reagere på, og hvordan man som barnets nye voksne kan hjælpe barnet på vej. Tilknytningsteorien giver også en forklaring på, hvorfor børn, der har været ude for store omvæltninger i deres tidligste barndom, ofte har fx indlæringsvanskeligheder og en række andre problemer. Forfatteren er klinisk psykolog og har praktisk erfaring på området. Hun bygger sin bog på de kendte navne indenfor tilknytning: John Bowlby, Daniel Stern, Daniel Winnicott og Peter Fonagy.

John Bowlbys En sikker base, 1994 er grundlæggende indenfor tilknytning. Desuden har vi bøger af flere af de ovennævnte. Fra interaktion til relation, 2009 sætter fokus på disse, der hver især har bidraget til forståelsen af tilknytningens betydning.

En meget brugbar bog både for adoptiv- og plejeforældre samt en nødvendighed på alle pædagogiske og sundhedsfaglige uddannelser på børneområdet.Informationer og udgaver

2010

Bog

Kim S. Golding

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave