Gå til indholdBøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik med inspiration fra Grønland : Kalaallit Nunaat


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

136 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

Ophav

Annette Danielsen(forfatter, mønstre)

Signe Strømgaard(redaktør)

Anne Styrbech(illustrator)

Randi Schmidt(illustrator)
Genre og formstrikkeopskrifter, opskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Strikkebog med 16 opskrifter på tøj til kvinder. Modellerne er inspiret af Grønland


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 7. okt. 2014

Bogen, der har taget udspring i inspiration fra det grønlandske landskab, henvender sig til erfarne strikkere, der søger udfordringer.

Denne smukt illustrerede strikkebog er resultatet af et ophold på Grønland. Annette Danielsen og fotograf, Anne Styrbech, rejste af sted med det formål at fotografere det storslåede landskab og ud fra fotografierne designe strikkeopskrifter, der kunne genkalde fornemmelse af rejsens oplevelser. De 1000 fotografier blev omsat til 16 modeller, strikket i Isager garn, som præsenteres i denne bog. Der er udførlige opskrifter med billeder af modellerne, samt smukke fotografier af det landskab, modellen præsenterer. Der er tale om store projekter med en temmelig høj sværhedsgrad, så bogen henvender sig primært til øvede strikke entusiaster. Modellerne er af stor forskellighed, fra det mere enkle snit til kropsnære kjoler med hulmønster, t-shirt og en vamset cardigan. Bogens layout signalerer professionalisme i såvel strikkeopskrifter som fotos.

Annette Danielsen har tidligere udgivet Kunsten at strikke en ø : 15 strikmodeller med inspiration fra danske øer, 2011, der på samme måde som indeværende bog, er inspireret af naturen.

En smukt illustreret strikkebog med inspiration fra Grønland, der indeholder store, forholdsvist svære projekter, der vil udfordre den øvede strikker.Informationer og udgaver

2014

Bog

Illustratorer: Anne Styrbech, Randi Schmidt

Kristensen & Ko, 1. udgave