Gå til indholdStrik fra verdens tag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Genskabelse af traditionelle mønstre til bl.a. strømper. Inspirationen er hentet fra ekspeditioner fra bjergområdet Pamir i Centralasien i slutningen af 1800-tallet


Anmeldelser (2)


26. apr. 2018

Traditionelle strikkeopskrifter fundet gennem ekspeditioner fra 1900-tallet. Henvender sig til øvede strikkere, der holder af originale mønstre.

Strikkeopskrifter fra området Pamir som ligger i området Tajikistan, Kirgisistan, Pakistan og Kina. I starten af 1900-tallet var det populært med ekspeditioner til højsletten og det er bl.a strømper herfra, som forfatteren har analyseret og lavet strikkeopskrifter til. Bogen indeholder et afsnit om de forskellige ekspeditioner og hvilke strømper, der blev fundet hvor. Dernæst et afsnit om strikketeknikken, der er anvendt. Den resterende del har opskrifter på bl.a. strømper, handsker og sjaler. Bagerst i bogen er der litteraturliste samt stikordsregister. Bogen er med parallelskrift på dansk og engelsk.

Det er et interessant og fascinerende stykke kulturhistorie, som forfatteren her fremviser. De gamle mønstre kan tjene som inspiration, men det er nok de færreste, som vil give sig i kast med disse gammeldags strikkeopskrifter. Til trods for at strikkeopskrifterne bliver ledsaget af en vejledning, så kræver det en trænet hånd på grund af de anderledes strikketeknikker.

Det er svært at finde noget tilsvarende, men i Strik med nordisk tradition


bliver der også lagt vægt på teknikker i traditionsrige mønstre og opskrifterDet er svært at finde noget tilsvarende, men i Strik med nordisk tradition bliver der også lagt vægt på teknikker i traditionsrige mønstre og opskrifter.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Dragtjournalen [online]

Af

Lone Brøns-Pedersen

Årg. 0013, nr. 0017 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2018