Gå til indholdStreet fotografens dna - og lidt om hans udstyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

119 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Om street fotografi, fremgangsmåder og udstyr, ledsaget af en række street fotografier fra København, Berlin, Paris og London


Anmeldelser (1)


12. apr. 2012

For voksne amatørfotografer med interesse for denne specielle form for fotografering.

Det er ikke svært at tage fotografier af mennesker, som man ikke kender, i byens offentlige rum, når det er på en vis afstand. Men ved street fotografering går det ud på at komme tættere på, uden at de portrætterede bemærker det. På denne måde kan man tage billeder, der ikke virker opstillede. Billeder, der viser naturlige dagligdags situationer og stemninger. Her gennemgås i korthed fremgangsmåder og udstyr. Der er ikke noget om de problemer, som vil kunne opstå, når man i smug portrætterer mennesker, som ikke har givet deres samtykke. Ledsaget med en række af fotografens egne billeder optaget i København, Berlin, Paris og London.

Der er svært at finde noget på dansk om denne fotografiske specialitet. Men i flere af samme forfatters bøger er der bragt en række billedeeksempler. I: Copenhagen off Guard, 2010, Paris, 2011, Copenhageners - the happy non-conformists, 2011, Copenhageners - Vesterbro, 2011 og Copenhageners - Nørrebro, 2011, flere af dem skrevet under pseudonymet "Ian Onymous".

En lille bog om, hvordan man, hvis man tør, kan fotografere mennesker tæt på, uden de ved det, og på denne måde fange situationer og stemninger, sådan som de virkeligt er, når de ikke bliver opstillet.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller


Informationer og udgaver

Bog

2012