Gå til indholdBøger / faglitteratur

Storytelling i undervisningen : 42 gode historier til lærere og pædagoger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

152 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Nanna Paarup(forfatter)

Søs Rask Andresen(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for folkeskolen, for ungdomsuddannelse


Beskrivelse


Om historiefortælling som et kommunikativt virkemiddel i undervisning der skaber forbindelse mellem faglige indhold og elevers referencerammer, bidrager til udvikling af sociale kompetencer og stimulerer til refleksion, diskussion og udvikler elevens tænkefærdighed. Indeholder 42 historier samt teoretisk afsæt og praktiske værktøjer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. jan. 2018

Grundbog om storytelling for især undervisere i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Bogen viser i både teori og praksis, hvordan storytelling i undervisningen kan anvendes som et kommunikativt middel, der både fremmer indlæringen samt udvikler eleverne socialt.

Denne bog har tidligere været udgivet med titlen Historiefortælling som virkemiddel. Bogen består af to dele. Først en teoretisk del, som forklarer, hvorfor og hvordan historier skal anvendes i undervisningen. Derefter følger bogens hoveddel bestående af 42 historier, som sprogligt er tilpasset udskolingen og ungdomsuddannelserne, men som godt kan justeres så de passer til både yngre og ældre lyttere. Til alle historierne findes der inspiration til den efterfølgende samtale, som åbner historierne yderligere op.

Det er en meget inspirerende udgivelse, som giver både lyst til og mod på at inddrage storytelling i sin undervisning. De 42 historier gør det nemt at komme i gang med at fortælle historier med mening tilpasset egen undervisningspraksis.

Har denne bog givet lyst til at anvende storytelling i undervisningen, kan det anbefales også at læse titlen Narrativ praksis i skolen.Informationer og udgaver

2017

Bog

Nanna Paarup

Dansk Psykologisk Forlag, 2. udgave

2017

Ebog

Nanna Paarup

Dansk Psykologisk Forlag, 2. udgave