Bøger / faglitteratur

Storytelling i terapi og supervision


Beskrivelse


Indføring i hvordan historier kan bruges som "det fælles tredje" mellem klient og terapeut og mellem supervisand og supervisor.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2009

af

af

Mette Fersum

d. 2. juni 2009

Bogen henvender sig til den, der arbejder eller ønsker at arbejde med storytelling i terapi og supervision.

Storytelling i terapi og suvervison giver forskellige bud på historiefortællingen, og hvordan den kan bruges som en fælles referenceramme. Ligeledes beskæftiger den sig med selve samtalen i terapi eller supervision. Her gennemgås forskellige metoder og teorier belyst i praktiske eksempler, og forfatteren kommer hele vejen rundt om emnet storytelling. Ligeledes beskæftiger forfatteren sig med supervisionsforløb. Til slut i bogen beskrives forskellige visualiseringer, så terapeuten kan bearbejde sin egen rolle. Det er en bog der rummer mange vinkler, således både terapeutens rolle, storytelling som metode, supervision i grupper osv. Bogen indeholder desuden også rigtig mange historier fra det virkelige liv, hvor forfatteren tager udgangspunkt i egne historier. Mit eneste minus er dog, at forfatteren efter min mening ikke får adskilt terapi og supervision helt fra hinanden, for jeg opfatter det som at arbejde med 2 forskellige målgrupper.

Den narrative metode indenfor terapi minder meget om storytelling, senest Terapifortællinger : narrativ terapi i praksis, 2008 og for supervision Perspektiver på supervision : en erhvervspsykologisk antologi, 2008.

En bog der kommer godt rundt omkring begrebet storytelling. Bogen er skrevet i et sprog, så man behøver ikke have forudsætninger for at læse den. Den vil være relevant for større biblioteker.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 5 (2010)

af

af

Birgit Bruun

Årg. 47, nr. 5 (2010)


Månedsskrift for praktisk lægegerning

Årg. 87, nr. 9 (2009)

af

af

Jan-Helge Larsen

Årg. 87, nr. 9 (2009)