Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Stormvarsel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

249 sider

Udgivet

2011

Ophav

Ann Cleeves(forfatter)

Brian Christensen(oversætter)

Brian Christensen(oversætter)
Genre og formroman, krimi

Beskrivelse


Krimi. På den fjerntliggende Shetlandsø, Fair Isle, hvor vicekriminalkommissær Jimmi Perez er på familiebesøg, involveres han i opklaringen af mord blandt ornitologer på øens fugleobservatorium og naturcenter


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. maj. 2011

Læsere af de første 3 bind i serien vil også have dette afsluttende bind med, selv om bøgerne kan læses uafhængigt - og nye læsere kan blive fanget ind af stemningerne fra Shetlandsøernes storslåede natur og helt særlige miljø.

Ann Cleeves har skrevet flere bøger på engelsk, men kun hendes Shetlands-kvartet er oversat og med denne bog afsluttes serien, der har vicekriminalkommissær Jimmy Perez i hovedrollen. Han vender hjem til sin fødeø, den fjerntliggende Fair Isle, for at præsentere sin forlovede for forældrene. På øens fugleobservatorium og naturcenter sker der to mord, som kræver hans indsats - og med få beboere på stedet er det en sag med få mistænkte i et Christie-agtigt plot. Cleeves har selv arbejdet som kok på fugleobservatoriet, så foruden en dramatisk historie med entusiastiske fuglekiggere i fokus får vi gode beskrivelser af det helt særlige lokalsamfunds personer og livsbetingelser. Det vil være synd at afsløre mere her.

Serien er tidligere sammenlignet med både Colin Dexter og Peter Robinson samt serien Et Lydmouth mysterium af Andrew Taylor. Den sidste sammenligning ligger efter min mening tættest og helt i tråd med en (positivt ment) karakteristik af Bo Tao Michaëlis som "Søren Ryge-krimi".

Velstrikket krimiplot samt gode beskrivelser af naturen, fuglekiggeriet og miljøet på Shetlandsøerne, der er blevet sat flot fokus på med den samlede series forskellige lokaliteter - og med hele personer. Underholdende og interessant læsning og dertil spændende.


Politiken

d. 10. sep. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. sep. 2011


Berlingske tidende

d. 14. jun. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 14. jun. 2011


Weekendavisen

d. 1. jul. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. jul. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Ann Cleeves

Cicero, 1. danske udgave

2011

Bog

Ann Cleeves

Cicero, 2. danske udgave, Særudgave

2011

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Gulstad

Audioteket

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Thomas Gulstad

Audioteket

2012

Lydbog (online)

indlæser: Thomas Gulstad

Audioteket