Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Stormens krigere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

350 sider

Udgivet

2018

Ophav

Bernard Cornwell(forfatter)

Jan Pock-Steen(oversætter)

John Gilkes(korttegner)
Genre og formroman, historiske romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Historisk roman fra vikingetidens England. Krigeren og sakseren Uhtred møder både gamle fjender og venner, da nordboerne samler sig til det afgørende slag mod de kristne saksere. Men angriber de Mercia mod syd eller vil de erobre Northumbrien mod nord?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 2. nov. 2016

I vikingeseriens 9. bind forsøger nordboerne endnu engang at overliste sakserne - denne gang i en tvivlsom alliance med en flok vilde irere. Krigeren Uhtred får kam til sit hår, men har både sværdarmen og hovedet skruet godt på. For elskere af historiske eventyr.

Serien foregår i vikingetidens England i 900-årene, før det var samlet under dette navn. Hovedpersonen gennem hele serien er sakseren Uhtred der suges tæt ind mod magten i kongerigerne Wessex, Mercia og East Anglia, regeret af Kong Edward og den kvindelige regent Æthelflaed, som er Uhtreds særlige protegé. Egentlig er Uhtred på vej mod nord for at tilbageerobre sin retmæssige ejendom Bebbanburg, men afledes af et kæmpe troppeopbud under vikingen Ragnall Ivarsons ledelse. Uhtred er lige så udspekuleret som Ragnall og afkoder hans plan. Nu gælder det for Uhtred at samle allierede og styrker nok til et vældigt slag mellem vikinger og saksere, hedninge og kristne.

Fornøjelig, skarphjernet, kompleks og fræk - sådan er denne serie, som nu på niende bind leverer fortællinger, der er vævet på en solid baggrund af sandhed og research. Sprogligt flydende og velformuleret på en uundværlig bund af ærkebritisk humor - og masser af kampscener. Serien tiltaler også kvindelige læsere, der egentlig ikke har noget forhold til vikinger, men falder for hele set-up'et.

I jagten på store historiefortællinger, kan Robin Youngs serie om korstogene og George R. Martins Kampen om tronenanbefales.Informationer og udgaver

2018

Bog

Bernard Cornwell

Lindhardt og Ringhof, 2. udgave

2016

Bog

Bernard Cornwell

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2016

Ebog

Bernard Cornwell

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket