Gå til indholdStøt unge med angst : en guide til forældre og fagprofessionelle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

113 sider: ill.

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Anmeldelser (3)


9. okt. 2018

En guidebog om de mange former for angstlidelser hos unge. Henvender sig til forældre og fagprofessionelle.

Forfatter og psykolog Malene Klindt Bohni skriver, at angst er særligt udbredt blandt unge og er en lidelse som kan være invaliderende og følge den unge ind i voksenlivet, hvis ikke man reagerer i tide og med den rette viden. "Overordnet består angst af fire komponenter: katastrofetanker, følelser, adfærd og kropslige symptomer". Forfatteren skriver, at den unges netværk bør tage udgangspunkt i fælles viden, da det for mange er svært at at gøre det rigtige. I kapitler som "Hvad er angst", "årsager til angst", "behandling af angst" m.fl. skriver Bohni om nyere viden om de forskellige angstlidelser hos unge, udbredelsen og hvilke årsager, der kan være. Som behandlingsmetode anbefaler forfatteren bl.a. kognitiv adfærdsterapi. Undervejs i bogen finder man case-eksempler fra klinisk praksis.

En velskrevet og nødvendig bog om de forskellige former for angstlidelser og angstens komponenter. Bogen giver god indsigt i lidelserness karakter. Samtidig er der hjælp at hente hvis man er i tvivl om, hvordan man bør kommunikere med angstramte unge. Åbenhed er altid det bedste alternativ. Selvom bogens fokus er på de unge, kan den også bruges til at forstå og støtte angstramte børn og voksne.

Af andre titler om angst findes: Børn og angst


Når angsten tager magten


og Når angsten tager magtenAf andre titler om angst findes: Børn og angst og Af andre titler om angst findes: Børn og angst og Når angsten tager magten.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

P [online]

Af

Susanne Lip

2019-01-21

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Heidi Friborg Christophersen

2018-12-18


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018