Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Størst af alt : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

409 sider

Udgivet

2018

Ophav

Jesper Klint Kistorp(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. 18-årige Maja er anklaget for skoleskyderi på sit gymnasium i den velhavende del af Stockholm, hvor blandt andre hendes kæreste og hendes bedste veninde blev skudt. I retssagen bliver hele forløbet rullet op og skyldsspørgsmålet afgjort


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 24. feb. 2017

Retssagskrimi om en 18-årig pige, der er anklaget for skoleskyderi. For læsere af krimier og af psykologiske portrætter.

Maja Norberg er 18 år og sidder varetægtsfængslet, anklaget for skoleskyderi på sit gymnasium i et stockholmsk velhaverkvarter. Hun er på en gang vred og træt af det hele. Da hendes sag endelig kommer for, tænker hun tilbage på året op til massakren. Egentlig har hun alt, og da den fantastiske Sebastian, søn af en af Sveriges absolutte rigmænd, vil have hende som kæreste, bliver hendes liv mere end perfekt. Tror hun. Er Sebastian psykisk ustabil, er hans far det i særklasse, og Maja vil ud af forholdet. Sebastian truer med selvmord, så Maja bliver, selv om det er et helvede. Lige inden eksamen ender det hele galt, og Sebastian, Majas veninde og flere andre bliver mejet ned i et klasselokale.

Speciel og fascinerende krimi, hvor man kender svaret fra starten. Eller gør man? Undervejs bliver læseren gennem et kompositorisk velfungerende kunstgreb usikker og tvivlende, og gennem synsvinklen og det veloplagte sprog, der i den grad er den vrede og sårbare Majas, bliver der samtidig tegnet et flot portræt af en ung kvinde ved en skillevej.

Kan minde om Scott Turow, hvad angår retssagskrimier, Jenny Jägerfeld, hvad angår vreden, og den norske tv-serie "Skam," hvad angår den loyale synsvinkel hos den unge hovedperson.


Litteratursiden.dk [online]

d. 3. apr. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 3. apr. 2017


Politiken

d. 31. mar. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 31. mar. 2017


Weekendavisen

d. 30. mar. 2017

af

af

Morten Hesseldahl

d. 30. mar. 2017


Jyllands-posten

d. 14. apr. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. apr. 2017Informationer og udgaver

2018

Bog

Malin Persson Giolito

Gyldendal, 2. udgave

2017

Bog

Malin Persson Giolito

Gyldendal, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Sara Qvist

Gyldendal,Biblioteksmedier

2017

E-bog

Malin Persson Giolito

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (online)

indlæser: Sara Qvist

Gyldendal