Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stjernekrydset eller Muubernes invasion! eller Vores eventyr i den fjerde dimension! : en gribende beretning om britisk snarrådighed i rummets og tidens oceaner!. 2. del

Del 2.2 af Lærkelyset

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
183 sider: ill.
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman, science fiction, fantasy
Målgruppe

For 12-14-årige

Originaludgave
2007

Beskrivelse


Science fiction. Søskendeparret Art og Myrtle er på flugt fra de tankekontrollerende rumvæsener - Muuberne. Kampen om verden er uundgåelig. Alles skæbne ligger nu i det lille tidsrejseselskabs hænder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2011

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 6. apr. 2011

Første og anden del af britisk sci-fi/fantasybog fra 12 år.

Søskendeparret Art og Myrtle møder vi første gang i Lærkelyset eller De hvide edderkoppers hævn! eller Saturns ringe tur-retur! : en nervepirrende fortælling om et ukueligt mod i de fjerneste egne af det ydre rum, 2010. Nu er de tilbage på et nyt rumeventyr, som kan læses uafhængigt af det første. Art, Myrtle og deres spektakulære mor bliver inviteret på en gratis luksusbadeferie på en fjern asteroide. Snart bliver alle på badehotellet besat af små sorte væsener (de såkaldte Muubere), børnenes mor bliver kidnappet og en farlig tidsrejse begynder. Miljøet er en blanding af sci-fi, fantasy og britisk 1800-tals romantik. Historien bygges langsomt op i takt med at det lidt skæve persongalleri folder sig ud. Sproget er lettere kringlet og bevidst gammeldags, og teksten er fyldt med halvkuriøse oplysninger i stil med fx Spiderwick universet. En historie for gode læsere, der holder af underfundige universer, der folder sig langsomt ud. Bogen er gennemillustreret med s/h tegninger i stil med Chris Riddell.

Bogen kan minde lidt om Den komplette guide til galaksen, 2005. Fans af Paul Stewarts bøger vil måske også synes om denne historie.

Britisk 1800-tals sci-fi/fantasy fyldt med rumvæsener og tidsrejser. Den bevidst gammeldags skrivestil og lidt langsomme opstart med miljø- og personbeskrivelser er en smagssag.