Gå til indholdStjernehimlen : 50 ting, du kan se med en almindelig kikkert


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

232 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Anmeldelser (2)


29. apr. 2022

Vi har vel alle stået og beundret nattehimlen en frostklar aften? Tag denne bog med under armen, så får du tusind gange mere ud af at se op på de utallige stjerner og planeter. En bog for dem der vil lære mere om nattehimlen, stjerner, planeter m.v.

Bogen indledes med et kort forord, hvorefter den kaster sig over det måske vigtigste redskab til stjernekigning, nemlig kikkerten. Næste punkt er nattehimlen og hvordan du får mest ud af den. Beskrivelsen er delt op i vores fire årstider, så læseren kan læse om Andromeda om efteråret, Orion om vinteren, Bodes galakse om foråret og endelig lysende natskyer om sommeren. Videre går det med vores eget solsystem, der beskrives, hvorefter stjerneskud og børn som stjernekiggere behandles. Slutteligt kommer bogen med forslag til yderligere læsning, samt en ordliste og en præsentation af forfatterne. Teksten er med diagrammer og billeder.

Bogen er yderst velskrevet og meget informativ. Så med den i hånden er der nærmest ingen undskyldning for ikke at gå ud og kigge på stjerner. Efter nogle timer i selskab med denne bog er jeg blevet væsentligt klogere og kan nu udpege stjerner på begynderniveau.

For yderligere litteratur om stjernehimlen se: Stjernehimlen


For yderligere litteratur om stjernehimlen se: Stjernehimlen.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Børn & bøger

Af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 75, nr. 6 (2022)


Informationer og udgaver

Bog

2022

Ebog

2022