Bøger / faglitteratur

Stillehavet 1941-1945 : en skæbnesvanger konflikt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
233 sider: ill.
Udgivet
2014
Ophav

Beskrivelse


Analyser af de afgørende slag og strategier i sø- og luftkampene under stillehavskrigen, samt historien om Joseph Rochefort, der formåede at bryde den japanske kode og derfor bidrog afgørende til sejren ved Midway.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 17. dec. 2014

Bog med videregående analyser af de afgørende slag og strategier i sø- og luftkampene under stillehavskrigen. Til læsere med forhåndsviden og videregående interesse for 2. verdenskrig.

Værket graver dybt i nyere forskning og beretter detaljeret om momenter og baggrunde i de afgørende søslag mellem USA og Japan. Vægten er primært lagt på krigens første år fra Pearl Harbor til slagene i Koralhavet, ved Midway og Guadalcanal. Overalt inddrager og analyserer man ny forskning og parternes strategiske tænkning. Hertil kommer en grundig redegørelse for disponering af de i krigen så centrale hangarskibe. Et vigtigt element er historien om Joseph Rochefort, der formåede at bryde den japanske kode og derfor bidrog afgørende til sejren ved Midway. Derudover får læseren et indblik i de taktiske og strategiske overvejelser på begge sider under krigen. Illustreret med s/h fotos og kort.

Værket er klart rettet mod videregående interesserede, og baggrundsstoffet og de spændende dybdeborende analyser med ny forskning vil i høj grad tiltale disse. Men man vil dog også med sin forhåndsviden bemærke en række notoriske men dog ikke direkte meningsforstyrrende fejl i både de faktuelle oplysninger og de tit noget utydelige fotos. Til trods for dette og et lidt ujævnt sprogligt udtryk er bogens helhedsindtryk positivt.

Emnet dækkes primært af: Anden Verdenskrig i FjernøstenKampen om Stillehavet og den nyere: Kampen om StillehavetEmnet dækkes primært af: Anden Verdenskrig i Fjernøsten og den nyere: .