Gå til indholdStille Odense


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

179 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

genre/form

fotografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


I tekst og foto beskrives 25 af det centrale Odenses stillesteder i form af stilfærdige oaser, hyggelige baggårde, haver, parker og flere attraktive opholdssteder langs Odense Å


Anmeldelser (3)


25. mar. 2019

Fin bog om kendte og ukendte grønne oaser i Odense. For turister, odenseanere, tilflyttere og interesserede i storbyers grønne områder.

Peter Olesen udgav i 2016 Stille København


og har udgivet flere bøger om hovedstaden. At det nu er Odense, der beskrives er ikke tilfældigt. PO boede og arbejdede en årrække i byen som journaliststuderende og har bevaret tilknytningen til byen. Han beskriver 25 åndehuller og pladser ledsaget af farvefotos taget af Henrik Bjerregrav, fotografierne er en ligeværdig del af bogen. PO beskriver både de kendte og centralt beliggende pladser og byparker Kongens Have, Eventyrhaven/Klosterhaven, Munke Mose og Ansgar anlæg og mere ukendte eller "gemte" perler som Borgerhus-parken, Godthåbsparken og Thriges Have og områder langs Odense Å. Nyanlagte rekreative arealer ved havnen omtales også. Et fotografisk kort over byen med afmærkning af de omtalte steder er optrykt på indersiden af bogens omslagPeter Olesen udgav i 2016 Stille København og har udgivet flere bøger om hovedstaden. At det nu er Odense, der beskrives er ikke tilfældigt. PO boede og arbejdede en årrække i byen som journaliststuderende og har bevaret tilknytningen til byen. Han beskriver 25 åndehuller og pladser ledsaget af farvefotos taget af Henrik Bjerregrav, fotografierne er en ligeværdig del af bogen. PO beskriver både de kendte og centralt beliggende pladser og byparker Kongens Have, Eventyrhaven/Klosterhaven, Munke Mose og Ansgar anlæg og mere ukendte eller "gemte" perler som Borgerhus-parken, Godthåbsparken og Thriges Have og områder langs Odense Å. Nyanlagte rekreative arealer ved havnen omtales også. Et fotografisk kort over byen med afmærkning af de omtalte steder er optrykt på indersiden af bogens omslag.

En meget veltilrettelagt og indbydende bog med fine fotografiske gengivelser og detaljer fra områderne. PO beskriver områderne som en vandring gennem byens kvarterer og deres opholdskvaliteter og detaljer, som kan følges eller besøges enkeltvis og fx cykle rundt til.

Ander W. Bertelsen har udgivet bøger om flere af Odenses bydele fx Skibhus-bogen


Parker og Haver i Odense centrum


Odenses skove


. Et par mindre bøger er Parker og Haver i Odense centrum og Odenses skoveAnder W. Bertelsen har udgivet bøger om flere af Odenses bydele fx Skibhus-bogen. Et par mindre bøger er og Odenses skoveAnder W. Bertelsen har udgivet bøger om flere af Odenses bydele fx Skibhus-bogen. Et par mindre bøger er Parker og Haver i Odense centrum og Ander W. Bertelsen har udgivet bøger om flere af Odenses bydele fx Skibhus-bogen. Et par mindre bøger er Parker og Haver i Odense centrum og Odenses skove.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

By og land

Af

Helge Torm

2019, nr. 124

Antik & auktion

Af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2019, nr. 5


Informationer og udgaver

Bog

2019