Gå til indholdStille nat over Amazonas : en beretning om shamanisme og kristendom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

285 sider

Udgivet

2014

genre/form

erindringerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Psykedelisk rejsedagbog om forfatterens oplevelser fra hans rejser i 2011 til Peru hvor han deltog i ceremonierne med shamanen Ricardo Amaringo. Det er en beretning med refleksioner over hans healing af psykiske problemer og kristendom og dens sammenhæng med shamanisme


Anmeldelser (3)


7. nov. 2014

I 2011 tager Lars Neudorff på en shamanistisk dannelsesrejse til Iquitos, Peru, hjemsted for det bevidsthedsudvidende stof ayahuasca. Til læsere af shamanistisk praksis og healing, og interesserede i personlige beretninger om psykiske problemer.

Lars Neudorff er et pseudonym. Efter i nogle år at have eksperimenteret med psykedeliske stoffer, og siden stoffet ayahuasca, som bruges af shamaner i Peru, tager Neudorff i 2011 på flere rejser til Peru for at deltage i ceremonier med shamanen Ricardo Amaringo og hans lærlinge. Under ceremonierne oplever han bl.a. i bogstaveligste forstand at være besat af onde dæmoner i form af fx edderkopper og en drage. Bogen er en rejsedagbog med refleksioner over hans healing af psykiske problemer, kristendom og dens sammenhæng med shamanisme.

Bogen er velskrevet, og som læser lider man med Neudorff over hans psykiske trængsler. De lidt kaotiske dagbogsnoter fra ayahuasca-ceremonierne styrkes af Neudorfs velformulerede refleksioner over egen tilstand/psykiske udvikling, religion og spiritualitet, samt den fædrene grundtvigske arv, som han til sidst tager til sig.

Hende der lod sig føre af vinden


Shamanens visdom


er en personlig beretning om den første dansker, der bliver indviet som shaman. Shamanens visdom giver god oplysning om shamanisme og et signalement af peruviansk indiansk kulturHende der lod sig føre af vinden er en personlig beretning om den første dansker, der bliver indviet som shaman. giver god oplysning om shamanisme og et signalement af peruviansk indiansk kulturHende der lod sig føre af vinden er en personlig beretning om den første dansker, der bliver indviet som shaman. Shamanens visdom giver god oplysning om shamanisme og et signalement af peruviansk indiansk kultur.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 31. dec. 2014

IKON

Af

Malene Fenger-Grøndahl

nr. 91 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014