Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Stilhed og honningkager : ørkenens visdom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
135 sider
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
opbyggelig litteratur

Beskrivelse


Med udgangspunkt i ørkenfædrenes ældgamle visdom fører den engelske ærkebiskop nutidens urbane ørkenmennesker ind i kernen af levende kristentro.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bent Birk Kristensen

2008

Bogen henvender sig til interesserede inden for etik, religion, spiritualitet og kristen meditation.

Den anglikanske ærkebiskop Rowan Williams får her udgivet sin første bog på dansk. Bogen er baseret på en forelæsning afholdt på et seminar i Sydney i 2001 i Verdenssamfundet for kristen meditation. Den har sit udgangspunkt i Ørkenfædrene, kristne eneboere, som bosatte sig i den ægyptiske ørken for ca. 1700 år siden, og som regnes for grundlæggere af det kristne munkevæsen. Det er forfatterens overbevisning, at deres levevis og visdom har noget at sige nutidens mennesker. Inspireret af ørkenfædrenes refleksioner over hvorledes man omgås sig selv, sine medmennesker og Gud kan bogen være med til at udbrede og forny den kristne tanke af i dag. Bogen afsluttes med 20 siders spørgsmål og svar fra Sydney-seminaret og en kortfattet bibliografi.

Ørkenfædrene er i bogform tidligere beskrevet i Grünewald: Ørkenfædrene, 2007. Endvidere rummer Europa og de fremmede i middelalderen, 1989 et afsnit om ørkenfædrene.

Ærkebiskop Rowan Williams beskriver kort og forholdsvis letlæst om menneskelig sameksistens, åndelig berigelse og kristen meditation på grundlag af de kristne Ørkenfædres århundredegamle livsvisdom og levevis.


Kristeligt dagblad

d. 5. apr. 2008

af

af

Povl Götke

d. 5. apr. 2008


Weekendavisen

d. 16. maj 2008

af

af

Johannes Værge

d. 16. maj 2008Informationer og udgaver