Bøger / faglitteratur / opskrifter

Stevia : syndigt sød men kernesund : alternativet til sukker og sødemidler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
190 sider: ill.
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
opskrifter

Beskrivelse


Om planten stevia (honningblad) og dens brug og om de sundhedsmæssige fordele ved Stevia. Med opskrifter på mad, hvor stevia er anvendt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 13. apr. 2012

Bogen er til dem, der vil lære om sødemidlet Stevia, som er et alternativ til sukker og sødestoffer.

Den tyske forfatter Barbara Simonsohn (BS) har skrevet bogen i 1999. Den er først oversat nu. If. BS. er stevia en forbløffende og enestående plante, som ikke er giftig, og som fungerer som sødemiddel. Stevia er ideel ved overvægt, blodsukkerproblemer, diabetes, candida, forebyggelse af karies osv. Bogen giver en grundig beskrivelse af planten og dens egenskaber og med opskrifter på bl.a. te, kager, sundt slik osv. Der er tydeligt at BS har forsket meget i denne plante, og at det er hendes mærkesag at udbrede kendskabet til sødemiddelet uden bivirkninger. En stor del af bogen bruger hun dog også på, at beskrive de kontroverser, der er omkring produktet, og årsager til at det ikke har været godkendt som levnedsmiddel i EU. Hun bruger meget spalteplads på at beskrive de retslige tilstande i Schweiz, Belgien og Tyskland i forhold til produktet. Hun stiller bl.a. også spørgsmålstegn ved om sukkerindustrien betaler forskerne for imagepolering m.m. Samtidig argumenterer hun for, at Stevia bliver brugt meget bl.a. i Japan.

Der er skrevet forskellige artikler og et kandidatspeciale om emnet, men ikke andre bøger.

Jeg kunne da blive fristet til at afprøve Stevia. Nogen læsere vil måske have det på samme måde, men jeg bliver træt af at læse de mange kritiske påstande og politiske problematikker om Stevia, som beskrives i detaljer. Det er ikke det, bogens bagside lægger op til.


Sår

Årg. 21, nr. 1 (2013)

af

af

Birgitte Clematide

Årg. 21, nr. 1 (2013)