Gå til indholdStephen Hawking : en fortælling om venskab og fysik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

298 sider

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Stephen Hawking var en af fysikkens helt store tænkere. Bag hans komplekse teorier og lammende handicap, var også et varmt menneske og en god ven. For alle med interesse for den moderne fysiks største superstar


Anmeldelser (2)


21. aug. 2020

Stephen Hawking var en af fysikkens helt store tænkere. Bag hans komplekse teorier og lammende handicap, var også et varmt menneske og en god ven. For alle med interesse for den moderne fysiks største superstar.

Stephen Hawking er en af de mest anerkendte og populære skikkelser i den moderne fysik. I 2003 bad han den teoretiske fysiker Leonard Mlodinow om at skrive en bog sammen med sig, og det blev starten på en venskab og samarbejde over otte år. Bogen her beskriver deres arbejdsproces, og hvordan Mlodinow langsomt kommer til at kende den skrøbelige fysikere ud og ind. Her fortælles om alt fra rødvinsaftener til den store kærlighed til kvinder og til livet, om Hawkings frygt for ensomhed og skrøbelighed, om kosmologi og døden. Mlodinow nåede at skrive to bøger sammen med Hawking, inden Hawkings død i 2018.

Mlodinow tager os bag fysikerens kulisser og beskriver mennesket Hawking. Bogen dvæler en anelse ved fysikken, men fokus ligger især på Hawkings turbulente kærlighedsliv, hans krops begrænsninger og hans appetit på livet. En absolut rørende bog om en af de helt store både tænkere og personligheder på fysikkens scene, der om nogen evnede at tage kompleks fysik fra forskerverdenen til mainstream.

Hawking og de sorte huller


Mesterværket


Hawkings uendelige univers


fokuserer mest på Hawking som fysiker. På dansk er Mlodinow kun tidligere udgivet sammen med Hawking i Mesterværket og Hawkings uendelige universHawking og de sorte huller fokuserer mest på Hawking som fysiker. På dansk er Mlodinow kun tidligere udgivet sammen med Hawking i og Hawkings uendelige universHawking og de sorte huller fokuserer mest på Hawking som fysiker. På dansk er Mlodinow kun tidligere udgivet sammen med Hawking i Mesterværket og Hawking og de sorte huller fokuserer mest på Hawking som fysiker. På dansk er Mlodinow kun tidligere udgivet sammen med Hawking i Mesterværket og Hawkings uendelige univers.

Lektørudtalelse

Af

Martin Jørgensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Per Eilif Månson

2020-09-24


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020