Gå til indholdStenalderkost : en guide i sund livsstil


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

404 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Anmeldelser (1)


25. apr. 2013

Til alle, der ønsker sig mere viden om stenalderkost og teorien bag. En stor del af opskrifterne er også velegnede til allergikere og dem, der lider af cøliaki.

Diane Sanfilippo er foredragsholder, ernæringskonsulent og skriver på helsebloggen "Balanced Bites". Bogen er inddelt i tre store afsnit. "Maden og kroppen" - et vidensafsnit, der indeholder detaljerede oplysninger om så forskellige emner som fordøjelsessystemet og blodsukkerregulering samt guides til restaurantbesøg og indkøb. "30-dages madplaner" - et afsnit med information om livsstilssygdomme og deres sammenhæng med kostindtag. "Opskrifter" - forslag til morgenmad, aftensmad, småretter osv. Tilsidst stikordsregister og en række guides over olier, grøntsager, kosttilskud m.m. Bogens amerikanske layout og den snakkende stil, der henvender sig direkte til læseren vil ikke tiltale alle, men den skal nok blive efterspurgt af dem, der ønsker flere paleo-opskrifter.

Det sidste år er der udgivet mange kogebøger med stenalderkost, bla. Thomas Rodes bog Stenalderkost : palæo-opskrifter til det moderne menneske og Loren Cordains serie med paleo-opskrifter til bestemte grupper, fx sportsfolk og overvægtige. Denne bog placerer sig med sit omfattende tekstafsnit og amerikanske tilgang til teorien midt imellem disse.

Bogen er præget af forfatterens arbejde som klinisk diætist. Den er teksttung men lettilgængelig og vil tiltale dem, der ønsker en overvægt af teori. Opskrifterne kan også bruges af allergikere og cøliaki-ramte.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2013

Bog

2013

Ebog

2013