Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Stemmerne siger, at jeg skal : en beretning om at leve med skizofreni, og kampen mod selvskaden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

309 sider

Udgivet

2022

Genre og formerindringer, sygehistorier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Da Mia var 5 år begyndte der at poppe stemmer op i hendes hoved. En barsk personlig beretning om et liv med paranoid skizofreni til læsere med interesse for psykisk sygdom


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. mar. 2022

Da Mia var 5 år begyndte der at poppe stemmer op i hendes hoved. En barsk personlig beretning om et liv med paranoid skizofreni til læsere med interesse for psykisk sygdom.

Stemmerne i Mias hjerne beordrede hende til at gøre bestemte ting, fx at gentage en handling, drukne sig eller skade sig selv. Hun havde angstanfald, og fik selvmordstanker og depressioner. Under sine uddannelser, som hun ikke kunne fuldføre, blev hun tilknyttet psykiatrien og fik diagnosen paranoid skizofreni. Hun var fast gæst på modtagelsen i psykiatrien efter selvskade, og blev senere indlagt. At få en kæreste og omsorg, samt at lære nye mestringsstrategier, blev et vendepunkt i hendes liv.

Mia Keller Jensen fortæller i et hverdagsagtigt sprog om en mangeårig hverdag, hvori sygdom, og tanker om sygdom, fyldte det hele. Hun gør sig nogle tanker om en psykiatrisk patients behov i psykiatrien - at blive set som et helt menneske og at få omsorg fra de professionelle. Beretningen, der er præget af mange gentagelser, giver et hudløst ærligt portræt af en kvinde, der er fanget i i sin sygdoms vold.

Georgia Brask fortæller i Georgias stemmerPsykiatrien tur-retur


Giv stemmerne mening


: at blogge en sti gennem skizofreni om sit liv med paranoid skizofreni. Camille Thellefsen beretter i Psykiatrien tur-retur om sine mange psykiske diagnoser. Giv stemmerne mening : metoder i arbejdet med stemmehørere henvender sig primært til professionelleGeorgia Brask fortæller i Georgias stemmer : at blogge en sti gennem skizofreni om sit liv med paranoid skizofreni. Camille Thellefsen beretter i om sine mange psykiske diagnoser. Giv stemmerne mening : metoder i arbejdet med stemmehørere henvender sig primært til professionelleGeorgia Brask fortæller i Georgias stemmer : at blogge en sti gennem skizofreni om sit liv med paranoid skizofreni. Camille Thellefsen beretter i Psykiatrien tur-retur om sine mange psykiske diagnoser. : metoder i arbejdet med stemmehørere henvender sig primært til professionelle.Informationer og udgaver

2022

Bog

Mia Keller Jensen (f. 1993-06-29)

Skriveboblen, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Kim Wilde (indlæser)

Skriveboblen