Bøger / faglitteratur / biografier

Statsadvokaten : en karriere blandt selskabstømmere, mordere og krigsforbrydere : portræt af Birgitte Vestberg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
225 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Portræt af den nu pensionerede statsadvokat Birgitte Vestberg (f. 1942) som udover hendes karriere også skildrer en række retssager i nyere dansk retshistorie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. okt. 2012

For læsere som søger biografiske portrætbøger om stærke kvinder, og de som interesserer sig for debatten om den strafferetslige verdens logik og metoder.

Portrætbog om den nu pensionerede statsadvokat Birgitte Vestberg. Preben Lund, der er journalist, med både jurastudier og arbejde som fængselsbetjent med i rygsækken, skriver en portrætbog om en kvindelig jurist med et mangeårigt virke i en verden de færreste kender til. I forordet stiller Lund sig bl.a. spørgsmålet: "Men hvad sker der i grunden, før statsadvokaten ifører sig sin sorte kappe med det lilla revers og møder op i retten med tunge ringbind under armen?" Det er et af de mange spørgsmål om arbejdet som statsadvokat, som bogen besvarer. Bogen indeholder mange forskellige sager, der belyser de tilsvarende mange forskellige aspekter af arbejdet. Her er fx den vrede hampedyrker, der kalder statsadvokaten for en "so", eller de 2 unge asylansøgere fra henholdsvis Iran og Irak, der letsindigt og dumt anbringes i samme værelse. De afsluttende ord fra statsadvokaten lyder bl.a.: "Jeg ved ikke, hvor nyttigt det er at sætte folk i fængsel. Men det er nu engang det, vi bruger som straf til folk, som har begået forbrydelser af en vis grovhed..".

Andre bøger er fx Anklageren : en sag for Stürup og Forsvarsadvokaten : hverdag i retssale og fængsler af Merethe Stagetorn.

Interessant biografisk portrætbog med et mindre antal potentielle læsere på mange biblioteker.