Gå til indholdStatisten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

212 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Hvorfor blev livet som det gjorde? Arnes liv nærmer sig sin afslutning, og på plejehjemmet vikler hans erindringer sig ind i hinanden. Til alle romanlæsere, men mest til ældre


Anmeldelser (1)


22. apr. 2021

Hvorfor blev livet som det gjorde? Arnes liv nærmer sig sin afslutning, og på plejehjemmet vikler hans erindringer sig ind i hinanden. Til alle romanlæsere, men mest til ældre.

Efter en hjerneblødning og efterfølgende genoptræning er den velhavende, og på overfladen succesfulde, forretningsmand Arne Hirsch flyttet ind på plejehjemmet Oasis. Her knytter han hurtigt et stærkt bånd til sosu-assistenten Amina med de palæstinensiske rødder. Dagen går med at betragte ænderne, mens han tænker tilbage på sit liv. Opvæksten i København, opholdet på gården i Jylland og Arnes ungdom med de første, ofte famlende, erfaringer med kvinder. Men traf han nu de rigtige valg? For selv om Arne har klaret sig godt, har han altid haft nok i sig selv og har aldrig formået at komme helt tæt på sine medmennesker. Men måske er det ikke for sent, måske kan han nå at gøre en forskel?.

Det er et vedkommende tema med Arne, som reflekterer over sit livs begivenheder. Forfatteren formår også at give et fint billede af et klassedelt Danmark efter krigen. Det er dog en skam at for- og bagside bevæger sig på et metaplan og ikke fortæller Arnes interessante historie på en konkret måde. Layout kunne også godt have været bedre. Men på trods af lidt ujævnheder er det alt i alt en vellykket bog, der vil være god som samtalestarter om erindringer. Fx i læsekredse.

En af de bedste "Mand tænker tilbage på sit liv"-bøger er Krat


af Christian JungersenEn af de bedste "Mand tænker tilbage på sit liv"-bøger er Krat af Christian Jungersen.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2020