Gå til indholdStars above Ballerup : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

331 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Den kriseramte Torben Eriksen er kørt træt af livet. Uden helt at vide hvorfor, træffer han et valg i en finsk lufthavn, som sender ham på en eventyrlig rejse på både det mentale og det fysiske plan


Anmeldelser (1)


17. nov. 2015

En dansk revisor træffer et aparte valg i en lufthavn i Finland. Et valg, der på flere planer, sender ham på en vild rejse. En road movie på skrift primært til de mandlige læsere.

Torben Eriksen, på 48 år, er revisor. Han bor i et parcelhus i Ballerup og uden helt at vide det, er han meget træt af sit liv med arbejde, kone og børn. På en forretningsrejse til Finland ændres han liv fra det ene sekund til det andet: En chauffør står i lufthaven med et skilt hvorpå der står "Mr. Holmberg". Torben går hen og siger "Hello. I am Mr. Holmberg". Og så sendes den grå revisor på en rejse, der leder ham fra Finland til Korsika, og hvor smuglercigaretter og unge kvinder spiller centrale roller.

Lars Hauk har skrevet en både fascinerende og rørende debutroman. Torben Eriksen er en troværdig karakter og både den fysiske og den mentale rejse som den kriseramte revisor tager på, er godt skildret. Specielt i bogens første del er der dog lidt for mange delelementer, der mudrer fortællingen en anelse, men da Eriksen ankommer til Korsika, rodfæster Hauks fortælling sig også på en tilfredsstillende måde. Sproget er opfindsomt og romanen veksler fint mellem det rørende og det morsomme. En rigtig fin debutroman.

I sin lidt spraglede fortælleform og persongalleri, kan den minde om den fremragende Vi ses i morgen


Den forsvundne fuldmægtig


. Og i forhold til den grå revisor der søger væk, er det oplagt at læse Den forsvundne fuldmægtigI sin lidt spraglede fortælleform og persongalleri, kan den minde om den fremragende Vi ses i morgen. Og i forhold til den grå revisor der søger væk, er det oplagt at læse I sin lidt spraglede fortælleform og persongalleri, kan den minde om den fremragende Vi ses i morgen. Og i forhold til den grå revisor der søger væk, er det oplagt at læse Den forsvundne fuldmægtig.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015