Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Stalingrad - Berlin : en russisk soldat fortæller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

333 sider

Udgivet

2015

Ophav

Anders C. Thomsen(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Den unge Mihael lever et stille liv i et kollektiv i Sibirien, men alt bliver ændret da Tyskland invaderer Rusland. Han indkaldes som soldat og bliver sat ind i det barske forsvar af Stalingrad, men stik imod alle odds overlever han. Han vinder stor hæder og nu går vejen mod Berlin og krigens endeligt


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 1. sep. 2015

Spændende krigsroman om den unge Mihaels grufulde oplevelser som russisk soldat i 2. verdenskrig, hvor han oplever slaget om Stalingrad og Berlin. For læsere af historiske romaner. Især mænd vil have glæde af denne underholdende bog.

Efter at have udgivet fire historiske romaner, der alle foregår i Lilleasien omkring år 1200 f.v.t., prøver Thomsen nu kræfter med et mere nutidigt univers. Tyveårige Mihael lever et stille liv i et kollektiv i Sibirien, men alt bliver ændret, da Tyskland invaderer Rusland. Han indkaldes som soldat og må sige farvel til sin familie og kæreste. Mihael bliver sat ind i forsvaret af Stalingrad og her oplever han for alvor krigens gru, men stik imod alle odds overlever han det grusomme slag. Han vinder stor hæder og nu går vejen mod Berlin og krigens endeligt.

Velskrevet krigsroman, med en lidt anderledes russisk vinkling. Thomsen har suverænt styr på de historiske facts og det fremmedartede russiske miljø, og faktisk føles det så autentisk og realistisk, at man ikke skulle tro, den var skrevet af en dansker. Blandingen af fakta og fiktion fungerer fint og bogen holder et godt spændingsflow fra start til slut.

Der er træk fra Folletts Verdens vinterog den evig kontroversielle Sven Hazels bøger om krigen på østfronten.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2015

af

af

Jette S. F. Holst

d. 19. nov. 2015

Velskrevet roman set fra en usædvanlig vinkel om rædslerne under 2. verdenskrig på Østfronten fortalt af den unge russiske Mihael, som lander fra kartoffelrækkerne midt i krigens grusomhed. I oktober ...


Litteratursiden.dk [online]

d. 19. nov. 2015

af

af

Jette S.F. Holst

d. 19. nov. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Anders C. Thomsen

Klim, 1. udgave

2015

Ebog

Anders C. Thomsen

Klim, 1. elektroniske udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

Klim

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Carstens

Klim

2015

Lydbog (cd)

indlæser: Peter Carstens

Klim