Gå til indholdSprogfag i forandring : pædagogik og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

365 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Om undervisningen i engelsk, tysk og fransk i folkeskolen. Med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål 2014-2015 sættes fokus på omsætningen af uddannelsespolitiske lovkrav og pædagogiske ideer til faktiske læringsprocesser i skolen


Anmeldelser (5)


3. sep. 2009

Bogen henvender sig primært til sproglærere, lærerstuderende, masterstuderende og universitetsstuderende med undervisning i fremmedsprogene engelsk, tysk og fransk i grundskolen som deres primære fokusområde.

Efter et fornøjeligt "foreword" på engelsk af Michael Byram, motiverer Anette S. Gregersen bogens udgivelse og opsummerer de enkelte kapitlers indhold, hvilket gør det let at orientere sig efterfølgende. Der tages afsæt i et dynamisk kultursyn og et funktionelt sprogsyn. De 7 vidt forskellige kapitler har velunderbyggede og relevante vinkler på fremmedsprogsundervisning, også set i relation til Fælles Mål 2009. Fx om fokus på sprog, sproglæring og pædagogiske implikationer for undervisningen af Karen Lund. Om tilegnelse og testning af ordforråd af Lars Stenius Stæhr. Øvrige forfattere er: Birgit Henriksen, Anne Holmen og Merete Olsen, der alle præsenteres bagest i bogen.

Det er ikke set før, at fremmedsprogsundervisning i grundskolen indkredses på meget relevant og højaktuel vis.

Værket består af interessante og inspirerende artikler med mange henvisninger til og eksempler fra undervisningen. Ovenstående korte beskrivelse yder ikke fuld retfærdighed. Det er et omfattende værk, der måske ikke læses i et stræk, men jeg kunne forestille mig, man ville pluklæse, reflektere og vende tilbage adskillige gange. - Lektørudtalelse om 1. udgave, 2009..

Lektørudtalelse

Af

Bodil Pedersen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Alice Buchhave Nørlem

2015-10-12

Sproglæreren [online]

Af

Marianne Ledstrup

2016, nr. 1

Undervisere.dk

Af

Marianne Ertmann

Årg. 3, nov. (2009)

Sproglæreren

Af

Jytte Elise Jensen

2010, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2009

Ebog

2015