Bøger / faglitteratur

Sprog som værktøj og legetøj : i pædagogiske miljøer og aktiviteter


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


'Sprog som værktøj og legetøj' viser hvordan nuanceret sprogbrug og komplekse kommunikationsstrategier er nødvendige redskaber for moderne børn og unge og vigtige medspillere i deres alsidige udvikling, trivsel og dannelse. Den handler desuden om pædagogernes eget talent for sprog og om hvordan man som pædagog kan være med til at styrke børns og unges oplevelse af sig selv som betydningsfulde deltagere i institutionslivet og i samfundet.
[Bogen] henvender sig til pædagogstuderende og uddannede pædagoger samt til andre med interesse for børns og unges sprog. [Forlagets note].

Indhold

  • Sprogstimulering / Niels Mors

  • Relationer og dialog som sprogudviklingens lokomotiv / Jeanette Svendsen

  • Sprogpædagoger og sprogmiljøer / Trine Mors Larsen og Birgitte Yde Kjær

  • Børns fortælleudvikling / Marie Ludvigsen

  • Løgn eller skrøner / Hanne Hede Jørgensen

  • Sprog som legetøj og værktøj / Hanne Hede Jørgensen

  • Egon og den rustne orkide / Mette Hegnhøj

  • Egon og pegefingeren der ikke skød i vejret / Mette Hegnhøj

  • Sproget i kroppen / Eva Riis

  • Med øje for børns sprog og digitale kultur / Hanne Duus

Se alle (14)

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. feb. 2015

Denne udgivelse om børns sprog og pædagogiske sprogaktiviteter med børn henvender sig overvejende til pædagoger og pædagogstuderende, men også til lærere, som vil arbejde målrettet med børn og unges sprog i pædagogiske miljøer og aktiviteter.

Bogen er 2. udgave af bogen Sprog som værktøj og legetøj, som er blevet opdateret og har fået tilføjet kapitler på baggrund af den nye bekendtgørelse. Bogen er en antologi, som kan læses i sin helhed, men hvor man også sagtens kan læse artiklerne uafhængigt af hinanden. De enkelte artikler veksler mellem teori, eksempler fra virkeligheden og pædagogiske sprogaktiviteter.

Det er en teoretisk velfunderet bog, som både inspirerer og giver en god faglig ballast til lærere og pædagogers arbejde med børns sprog. Bogen er en oplagt grundbog til brug på pædagoguddannelsen.

Bogen kan læses sammen med andre pædagogiske udgivelser om børns sprog. Det kunne eksempelvis være titler som Børn og fortællingerAt fortælle sig selv og At fortælle sig selvBogen kan læses sammen med andre pædagogiske udgivelser om børns sprog. Det kunne eksempelvis være titler som Børn og fortællinger og .


Læsepædagogen

Årg. 63, nr. 4 (2015)

af

af

Lotte Bolø

Årg. 63, nr. 4 (2015)



Informationer og udgaver