Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Spring sproget frem : med rim, remser og musik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
64 sider: ill. (1 cd)
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
håndbøger
Målgruppe
for pædagoger

Beskrivelse


Hvad sker der når sprogudviklingen kombineres med fysisk aktivitet, med remser og sange. Børnene hører, snakker om og synger med på og bevæger sig til teksterne.

Indhold

Balance og koordination i krop og sprog ; Krydsbevægelse som afsæt for sproget ; Klap, spring og sprogrytme ; Stræk og stille stunder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 1. sep. 2009

Faghåndbog med sproglege for 3-8-årige børn. Bogen henvender sig først og fremmest sig til pædagoger og lærere, men forældre kan også få konkrete anvisninger på og ideer til, hvordan sproget styrkes.

Bogen er en selvstændig fortsættelse af bogen Leg sproget frem, 2007. Den giver kvalificerede bud på, hvordan man kan styrke børnenes sprogudvikling. Her i kombination med rim og remser med sang, musik og sjove fysiske såvel som sproglige opgaver, der lægger op til fysisk aktivitet. Bogen er inddelt i kapitler med fokus på balancetræning, krydsbevægelse og sansemotorik. Teksten er letforståelig, og opgaverne er lige til at gå til uden krav om særlige forudsætninger og kræver kun meget lidt forberedelse. Øvelserne er bygget op med en tekst til oplæsning efterfulgt af sproglige opgaver, sang og bevægelse. Der er sangtekster, og sangene med den meget inspirerende musik er indspillet på den medfølgende cd. Forfatteren har lavet flere udgivelser til sproglig opmærksomhed.

Sprog med det hele, 2009 har samme intentioner, men er bygget op om temaer i børnenes hverdag.

Lettilgængelig og meget inspirerende bog med helt konkrete anvisninger på og ideer til, hvordan sproget hos 3-8-årige styrkes med sang og sjove bevægelseslege.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 28 (2009)

af

af

Inger Ubbesen

Årg. 126, nr. 28 (2009)