Bøger / faglitteratur / bibliografier

Sprækker : om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Efter at Donald Trump er kommet til magten i USA, er der kommet sprækker i forholdet mellem Danmark og USA. Fem tidligere danske statsministre og syv udenrigsministre bidrager med deres syn på forholdet mellem Danmark og USA.

Indhold

Jordskælvet ; En ny verdensorden og et hus i grønlandsk marmor ; På Uncle Sams side ; Noter, næser og bøllebank ; To tårne, to folk ; Det nødvendige makkerskab ; NATO og det stabile geni ; Den amerikanske bastion i Skovshoved ; Diplomatisk balancegang i Washington ; Arktisk stormagt : mellem en klippe og et hårdt sted ; Danmark gør USA "great again" ; Drømmen om den amerikanske drøm ; Pris, beliggenhed og naboskab


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 20. feb. 2020

USA og Danmark har altid stået tæt sammen, men med præsident Trump er der kommet nye boller på suppen, og Danmark skal bidrage og betale, hvis de vil være med i det gode selskab. Til interesserede i amerikansk politik.

Efter Donald Trump er kommet til magten i USA er der kommet sprækker i forholdet mellem Danmark og USA. Trump går ind for "America first", og man er kun venner, så længe man danser efter Trumps fløjte. I denne bog af tidligere USA-korrespondent og forhenværende diplomat i Washington, Torsten Jansen, bliver forholdet mellem USA og Danmark belyst. Bogen bygger på samtaler med diplomater og politikere som Poul Schlüter, Uffe Ellemann-Jensen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, Per Stig Møller, Helle Thorning-Schmidt, Connie Hedegaard, Mogens Lykketoft, Lene Espersen, Martin Lidegaard og Jeppe Kofod. Bogen indeholder enkelte billeder.

Jansens bog giver et indblik i forholdet mellem Danmarks og USA, og viser også at der allerede med præsident Obama begyndte at blive stillet større krav til USA's allierede, men dermed også nye muligheder. Jansen skriver fint, og bogen er nem at læse, men man skal have en særlig viden og interesse for amerikansk politik for at forstå de større linjer.

Af andre bøger der behandler Danmarks forhold til USA findes fx Hvor står Danmark nu?.


Journalisten

2020, nr. 5

af

af

Annegrethe Rasmussen (f. 1964)

2020, nr. 5


litteratursiden.dk

d. 8. apr. 2020

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 8. apr. 2020

En grundig, velunderbygget, personlig analyse af forholdet mellem Danmark og USA i perioden fra 2. Verdenskrig og frem til i dag. Torsten Jansen har en stor viden om USA, dels som tidligere USA-korres...


Berlingske tidende

d. 2. apr. 2020

af

af

Ida Ebbensgaard

d. 2. apr. 2020


Kristeligt dagblad

d. 28. mar. 2020

af

af

Tim Knudsen (f. 1945)

d. 28. mar. 2020


Information

d. 27. mar. 2020

af

af

David Rehling

d. 27. mar. 2020