Bøger / faglitteratur

Spørg?mål

Del 28 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Kort om bogen Lille filosofisk godbid til dig der sætter spørgsmålstegn ved spørgsmål Beskrivelse Forfatteren, der er postdoc i filosofi ved Aarhus Universitet, bruger de mange spørgsmål vi stiller hinanden i løbet af en dag som udgangspunkt for sin behandling af selve spørgsmålets anatomi. Hun belyser emnet spørgsmål ved klassisk og moderne filosofi samt sproglige og kulturelle forhold. Bogen er en lille sag på kun 60 sider og lidt mindre end A5 Vurdering Som de andre bøger i serien "Tænkepauser" behandler "Spørgsmål" på en tilgængelig og veloplagt måde et emne, der ellers kan være svært at få hold på. Bogen er ikke længere, end at de fleste vil kunne komme igennem, også hvis nogle af de filosofiske pointer skulle gå hen over hovedet Andre bøger om samme emne/genre Der findes ikke meget på dansk om spørgsmål i filosofisk forstand. Samme forfatter udgav i 2008 Et spørgsmål om at være der på fagligt niveau behandler værensspørgsmålet hos en række filosoffer. Serien "Tænkepauser" indeholder foreløbig 30 bøger om naturvidenskabelige, filosofiske og samfundsfaglige emner Til bibliotekaren Emnet er en kende smalt, og det lille format kan få bogen til at gemme sig lidt på hylden. Til gengæld formidles bogserien i Jyllands-posten, på Litteratursiden og som foredragsrække på bibliotekerne, hvilket kan generere en større efterspørgsel end filosofisk litteratur generelt oplever. Kan derfor anskaffes bredt Lektør: Kirstine Hagen Thomasen.

Indhold

Spørgsmålstegn ved spørgsmål? ; Det første Spørgsmål ; Spørgsmålets historie ; Mennesket og spørgsmål ; Spørgsmålets struktur ; Spørgsmål og sprog


I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 27. mar. 2015

Lille filosofisk godbid til dig der sætter spørgsmålstegn ved spørgsmål.

Forfatteren, der er postdoc i filosofi ved Aarhus Universitet, bruger de mange spørgsmål vi stiller hinanden i løbet af en dag som udgangspunkt for sin behandling af selve spørgsmålets anatomi. Hun belyser emnet spørgsmål ved klassisk og moderne filosofi samt sproglige og kulturelle forhold. Bogen er en lille sag på kun 60 sider og lidt mindre end A5.

Som de andre bøger i serien "Tænkepauser" behandler "Spørgsmål" på en tilgængelig og veloplagt måde et emne, der ellers kan være svært at få hold på. Bogen er ikke længere, end at de fleste vil kunne komme igennem, også hvis nogle af de filosofiske pointer skulle gå hen over hovedet.

Der findes ikke meget på dansk om spørgsmål i filosofisk forstand. Samme forfatter udgav i 2008 Et spørgsmål om at være der på fagligt niveau behandler værensspørgsmålet hos en række filosoffer. Serien "Tænkepauser" indeholder foreløbig 30 bøger om naturvidenskabelige, filosofiske og samfundsfaglige emner.


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2015

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 16. maj 2015


Weekendavisen

d. 31. juli 2015

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 31. juli 2015